Volvero, sürücü davranışı analizi teknolojisi getirmek için Drive Buddy'yi satın aldı

Akıllı telefonları kullanarak mobil sürüş analizi ve sürücü davranışı analizleri sunan Drive Buddy, İtalya merkezli Volvero tarafından satın alındı.
Volvero, sürücü davranışı analizi teknolojisi getirmek için Drive Buddy'yi satın aldı

Emre Yiğit Alparslan tarafından geliştirilen Drive Buddy'yi sizlere geçtiğimiz yıllarda aktarmıştık. Akıllı telefonları kullanarak mobil sürüş analizi ve sürücü davranışı analizleri sunan Drive Buddy, İtalya merkezli Volvero tarafından satın alındı.

Söz konusu satın almanın finansal detayları ile ilgili bilgiler ise paylaşılmadı. Edindiğimiz bilgilere göre Volvero, araç paylaşım pazarına patentli bir sürücü davranışı analizi teknolojisi getirmek için Drive Buddy girişimini satın aldı. Bugüne kadar binlerce sürücüyü ve milyonlarca kilometrelik sürüş verisini analiz eden Drive Buddy, Volvero'ya sürücü davranışı analizi teknolojisi geliştirme konusunda yardımcı olacak.

2018 yılında Marco Filippi tarafından İtalya'da kurulan Volvero, temelinde bir araç paylaşım uygulaması olarak hizmet veriyor. Araç sahiplerinin araçlarını kiralamasına odaklanan bir çözüm sunan Volvero, hem araç sahiplerine hem de kiralama gerçekleştiren kullanıcılarına güvenli bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Volvero ve Drive Buddy girişimlerinin geçmişte iş birliği içinde çalıştıklarını da belirtelim. Kullanıcıları için güvenli bir deneyim sunmayı hedefleyen Volvero, Drive Buddy'nin çözümü ile birlikte güvenli sürüşü teşvik etmek için sayısız sürücüyü takip de etti. Volvero ve Drive Buddy arasındaki iş birliği satın alma ile birlikte yeni bir boyuta geçmiş oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.