Mobil oyunlardaki reklamlar hedefleme açısından daha etkili olabilir

Mobil oyunların kullanıcı sayısı artarken bu mecra üzerinden ulaşılabilecek kitleler de buna paralel yükseliyor. Sanılanın aksine etkileşimi yüksek olan bu kitle için iyi bir strateji ile doğru hedefleme yapılabilir.
Mobil oyunlardaki reklamlar hedefleme açısından daha etkili olabilir

Mobil oyun kullanıcılarının sayısı ve oyunlarda geçirdikleri süre geçtiğimiz senelere göre çok daha yüksek. Farklı segmentlere yönelik oyunların artması, cihazların çeşitlenmesi ya da genel olarak erişimin kolaylaşmasının burada etkisi yüksek olurken elbette salgından kaynaklı farklı aktivite ihtiyacının da yankıları sektörü olumlu etkiliyor.

Oyuncu sayısı ile harcama miktarının da arttığı sektör aslında birçok açıdan olduğundan daha düşük bir değerde ya da hacimde değerlendirilmekte. Kullanıcı sayısı, demografi ya da gelir gibi konularda oyun sektörünün diğer kategorilere kıyasla daha düşük, genç ve alt seviyelerde kazanan bir segmenti tanımladığı düşünülse de aslından tahmin edilenden daha çok kullanıcıya, yüksek yaş grubuna ve aslında oyun için para harcamaya meyilli bir kitleden bahsetmekteyiz. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.