Rigetti Computing, yaklaşık 1.5 milyar dolar değerleme ile halka açılıyor

Entegre kuantum bilişim sistemlerinin önde gelen sağlayıcılarından Rigetti Computing, SPAC yoluyla halka açılıyor.
Rigetti Computing, yaklaşık 1.5 milyar dolar değerleme ile halka açılıyor

Arda Kutsal'ın da yatırımcıları arasında bulunduğu Rigetti Computing, entegre kuantum bilişim sistemlerinin önde gelen sağlayıcılarından biri. Bu yönde hatırlarsanız geçtiğimiz yıl İngiltere'nin ilk ticari kuantum bilgisayarını üreteceğini sizlere aktarmıştık. Şimdi ise Rigetti Computing, halka arzı ile gündememizde.

Öncelikle belirtelim, NYSE'de listenecek ve RGTI kısaltmasını kullanacak Rigetti Computing'e halk arz öncesi stratejik bir yatırımcı gruba da dahil olacak. En dikkat çekenin Palantir olduğu grupta Keysight Technologies ve Ampere Computing direkt yatırımla Rigetti'nin paydaşları arasında olacak.

C serisi yatırım turunun ardından halka açılan Rigetti Computing şimdiye kadar 200 milyon dolara yakın bir yatırım aldı. Sutter Hill Ventures, Susa Ventures, Streamlined Ventures, Lux Capital ve Bloomberg Beta, Andreessen Horowitz ve Vy Capital'dan yatırım alan Rigetti Computing'in erken aşama yatırımcıları arasında, Webrazzi kurucusu ve CEO'su Arda Kutsal ile Colendi kurucusu Bülent Tekmen'in de yer aldığını da hatırlatalım. 

Yatırım detaylarının haricinde Rigetti, şirketin 2024'te 1.000 Qubit ve 2026'da 4.000 Qubit cihazlar üretmesini sağlayan bir yol haritası da yayınladı. Rigetti Computing CEO'su ve Kurucusu Chad Rigetti'nin konuyla ilgili açıklmasında önce çıksansa şu oldu: "Önümüzdeki on yılda bir Rigetti kuantum bilgisayarının, bugünün tüm dünyada var olan bulut altyapasından daha güçlü olacaktır" dedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.