Instagram, IGTV ile akıştaki videoları birleştirdiği yeni Instagram Video'yu duyurdu

IGTV ve akıştaki videoların Instagram Video formatı altında birleşiyor. Instagram Video ile beraber kırpma, filtre, insan ve konum etiketleme gibi yeni video özellikleri de kullanıcıların ilgisine sunuluyor.
Instagram, IGTV ile akıştaki videoları birleştirdiği yeni Instagram Video'yu duyurdu

Instagram dün IGTV ve akıştaki videoların Instagram Video formatı altında birleştiğini açıkladı. Instagram Video, insanların yeni video içeriklerini daha kolay bulabilmeleri için akışa ek olarak profilde Video sekmesinde yer alacak. Sekmenin profilde IGTV'nin yerine gelmiş olması ise, Instagram'ın uzun video içerik formatında geri adım attığını gösteriyor.

Instagram video ile gelen yeni özellikler

https://

Instagram Video ile beraber kırpma, filtre, insan ve konum etiketleme gibi yeni video özellikleri de kullanıcıların ilgisine sunuluyor. Ayrıca akıştaki video ön izleme süresi 60 saniye olurken, reklam olarak kullanılan videoların ön izleme süreleri ise 15 saniye olarak karşımıza çıkıyor. 

Video reklamlarındaki değişiklikler

Instagram Video güncellemsi ile birlikte, gönderi istatistikleri ve video istatistikleri tek bir ölçümde birleşiyor. Böylece işletmeler ve içerik üreticileri videolarının performansını çok daha kolay bir şekilde ölçebilecek. 

Her ne kadar Profildeki ikon görünümü değişse de; uzun video formatı olan IGTV'nin de platformdaki varlığını sürdüreceğini belirtelim. Bu kapsamda IGTV Reklamları ise Instagram Akış İçi Video Reklamları olarak kullanıcıların karşısına çıkacak.

İşletmeler uzunluğu 60 saniyeye kadar olan videolarla reklam verebilecek. Gereklilikleri yerine getiren içerik üreticileri ve markalar da uzun formatlı videolarla hedef kitlelerine ulaşabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.