Uzaktan işe alım yapan insan kaynakları firması Andela 200 milyon dolar yatırım aldı

Şu anda 80'den fazla ülkede faaliyet gösteren Andela'nın amacı mühendisler için uzun vadeli fırsatlar yaratmak.
Uzaktan işe alım yapan insan kaynakları firması Andela 200 milyon dolar yatırım aldı

Covid-19 pandemisiyle şirketler uzaktan çalışmaya geçti ve işe alım süreçleri dijitalleştirildi. Hem zaman hem de maliyet avantajı sağlayan bu durum, uzaktan veya hibrit çalışabilecek yetenekli çalışanlara olan talebi de artırdı. Dünya genelinde yeni normallerden biri haline gelen bu süreci yöneten şirketler bir adım öne çıktı ve dikkat çekmeye başladı.

Bugün edindiğimiz bilgilere göre Nijerya merkezli uzaktan işe alım yapan insan kaynakları firması Andela, 200 milyon dolar yatırım aldı. SoftBank Vision Fund 2 öncülüğünde gerçekleşen yatırım turu; Whale Rock, Generation Investment Management, Spark Capital ve Chan Zuckerberg Initiative’in katılımıyla gerçekleştirildi. Bu yatırımla şirketin değerlemesi 1,5 milyar dolara çıktı.  

80'den fazla ülkede faaliyet gösteriyor

2014 yılında Jeremy Johnson, Christina Sass, Ian Carnevale, Nadayar Enegesi, Brice Nkengsa, Iyinoluwa Aboyeji tarafından kuruldu. 1000'den fazla çalışana sahip olan Andela, dünyanın dört bir yanında uzaktan çalışan mühendislerin kendilerine uygun şirketlerle iletişim kurmalarını sağlıyor. Afrika'nın ikinci milyar dolarlık değerlemeye sahip olan şirketi, titiz bir tarama süreciyle uygun adayları izliyor. Ardından doğru yeteneği doğru fırsatla hızlı bir şekilde birleştiriyor. Bunun için veriye dayalı bir eşleştirme süreci kullanıyor.

Şirketin amacı çalışanlar için uzun vadeli fırsatlar yaratmak. Andela, şu anda 80'den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Toplamda 200'den fazla şirketle çalışıyor. Andela'nın müşteri portföyünde dikkat çeken firmalar arasında  ViacomCBS, Cloudflare, Coursera, Goldman Sachs ve GitHub yer alıyor. Şirketin hedefi 500 bin yeni mühendisi platformuna dahil etmek. 

Yetenek ortaklıkları direktörü Agnes Muthoni şirketin işe alım sürecini nasıl yönettiğini şöyle anlatıyor: "Müşteri destek ekiplerimiz müşterilerle ne tür ürünler inşa etmek istediklerini, hangi mevcut ürünlere sahip olduklarını ve bunların nasıl sürdürülmesini veya yönetilmesini arzu ettiklerini öğrenmek için görüşmeler yapıyor. Bu noktada, şirket için gerekli olan özellikleri analiz ederek doğru adayı şirketle eşleştiriyoruz."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.