SPONSORLU

Anadolu Hayat Emeklilik'ten Çocuğum için BES

BES’le Büyüt, Geleceği Güvende Olsun!
Anadolu Hayat Emeklilik'ten Çocuğum için BES

25 Mayıs 2021 tarihinde artık fiil ehliyeti bulunmayan kişilerin de yasal temsilcileri aracılığıyla bireysel emeklilik sisteminin (BES) avantajlarından faydalanabileceği düzenleme yürürlüğe girdi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı son verilere göre ülkemizde 18 yaş altı yaklaşık 23 milyon nüfus bulunuyor. Bu grubun toplam nüfusumuz içindeki payı yüzde 27 civarında.  İçerdiği bu potansiyele istinaden, 18 yaşından küçüklerin bireysel emeklilik sistemine dahil edilmesi katılımcı tabanının genişlemesi anlamında sektörümüzün heyecanla beklediği bir düzenlemeydi.

Anadolu Hayat Emeklilik çok uzun yıllardır çocukları ayrıcalıklı bir grup olarak değerlendiriyor ve faaliyetlerinde bu müşteri grubuna odaklanıyor. Çocukların geleceğine yönelik birikim yapmak veya eğitim masraflarını güvence altına almak isteyenlere yönelik sunulan ürünleriyle hem ebeveynlerin hem de çocukların ihtiyaç ve beklentilerini karşılayan Anadolu Hayat Emeklilik 18 yaş altının BES’e dahil edilmesi uygulamasında da sektöre öncülük etti. İlgili mevzuatın yayınlanmasının hemen ardından Çocuğum için BES ürünü 1 Haziran tarihinde özelleştirilmiş ek fayda ve hizmetlerle satışa sunuldu. Böylelikle Anadolu Hayat Emeklilik sektörde çocuklara özel bireysel emeklilik planını çıkaran ilk şirket olup ilk bir buçuk aylık süreçte sektörde, çocuklara yönelik emeklilik planı sunan tek şirket olarak faaliyet gösterdi.

Çocuğum için BES ebeveynlere veya yasal temsilcilere, 18 yaşından küçük çocukların geleceği için küçük yaşlardan başlayarak doğrudan onlar adına yatırım yapma fırsatı sunuyor. Çocuklar, iş hayatına atılmadan çok önce düzenli katkı payı ödemeleri sayesinde önemli bir birikim elde ederken, tasarruf yapma bilincini de erken yaşta kazanmış oluyorlar. Yasal temsilci olmak kaydıyla ebeveynler ya da varsa diğer yasal temsilciler, çocukları adına bireysel emeklilik hesabı açtırıp yapacakları düzenli katkı payı ödemeleriyle onların hayata maddi anlamda bir adım önde başlamasını sağlıyorlar. Ayrıca, çocukların yetişkin kardeşleri, amca, teyze, dede ya da nine gibi akrabaları ile tanıdıkları da açılan hesaplara katkı payı ödemesi yapabiliyorlar. Böylece erken yaşta bireysel emeklilik sistemine dahil olan çocuklar, belli bir birikimle hayata atılmış olacaklar. Üstelik %25 devlet katkısı avantajı 18 yaş altındaki bireyler için de geçerli ve ödeme tutarına göre mevzuatta belirlenen limitler dahilinde devlet katkısı avantajından azami düzeyde faydalanma imkânı mevcut.

Çocuğum için BES ürününü sektördeki benzerlerinden ayıran en önemli özelliği; plan kapsamında sunulan katkı payı ödeme teminatı. Çocuğum için BES’e dâhil olarak bireysel emeklilik hesabına düzenli katkı payı ödemesi yapılan çocukların, anne veya babasının yaşam kaybı ya da tam ve kalıcı sakatlığı halinde, kalan katkı payı ödemeleri 10 yıla kadar düzenli olarak Anadolu Hayat Emeklilik tarafından yapılmakta olup bu teminattan yararlanabilmek için bireysel emeklilik hesabına katkı payı ödeyen kişinin anne ya da baba olması gerekiyor. Çocuklarının geleceği için bugünden harekete geçmek isteyen anne ve babalara özel olarak tasarlanan ve 18 yaş altındaki çocukların sisteme dahil edildiği planlar içinde sektörde sadece bu üründe geçerli olan katkı payı ödeme teminatı ile ebeveynler kendileri yanında olamasalar da çocuklarının geleceklerini güvence altına alabiliyorlar. Çocuğunun geleceğine yatırım yapmak isteyen kişilerden plan kapsamında sunulan katkı payı ödeme teminatıyla ilgili çok sayıda olumlu geri bildirim alınıyor. Anne ve babalar, bu benzersiz avantaj sebebiyle bu ürünü tercih ettiğini, çocuklarının geleceklerini inşa ederken bu şekilde bir teminat sunulduğu için memnuniyetlerini dile getiriyor.

Çocuğum için BES’e sahip olan kişiler;

  • Ücretsiz acil ambulans ve sağlık danışmanlığı hizmeti ile anlaşmalı sağlık kurumlarında indirim fırsatları
  • Çocukların eğitim ve sağlık ihtiyaçlarında destek olmak amacıyla çocuk adına İş Kültür Yayınları internet sitesinden yapılacak alışverişlerde %30 indirim hakkı ve
  • Yine çocuk adına satın alınacak Anadolu Sigorta sağlık sigortası ürünlerinde de %15 oranında indirim imkânına sahip oluyorlar.

Emeklilik Gözetim Merkezi tarafından yayımlanan 10 Eylül tarihli güncel verilere göre, sözleşme adedinde Anadolu Hayat Emeklilik’in sektördeki pazar payı %38, katılımcı sayısı ise %39 seviyesinde. 1 Haziran 2021 tarihinde satışa sunulan Çocuğum için BES kapsamında, Anadolu Hayat Emeklilik 24 Haziran 2021 tarihinde sektörde, 18 yaş altına yönelik bireysel emeklilik ürününü online satış kanalından satmaya başlayan ilk şirket oldu. Hali hazırda Çocuğum için BES ürünü, kurumsal internet sitesine ilaveten firmanın dijital hizmet kanalları AHE Mobil ve AHE Online üzerinden müşterilere sunuluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.