Finansal çözümlere odaklanan Capital Float, 50 milyon dolar yatırım aldı

Kullanıcılarına yurt dışında "Buy Now, Pay Later" (BNPL) olarak bilinen hızlı kredi çözümleri sunan Capital Float, D serisi yatırım tutunda 50 milyon dolar yatırım aldı.
Finansal çözümlere odaklanan Capital Float, 50 milyon dolar yatırım aldı

Finansal çözümlere odaklanan Hindistan merkezli bir girişim olarak karşımıza çıkan Capital Float, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Kullanıcılarına yurt dışında "Buy Now, Pay Later" (BNPL) olarak bilinen hızlı kredi çözümleri sunan Capital Float, D serisi yatırım tutunda 50 milyon dolar yatırım aldı.

Edindiğimiz bilgilere göre Capital Float'un 50 milyon dolarlık yatırım turu Lightrock India liderliğinde gerçekleşti. Girişimin eski yatırımcılarından olan Sequoia Capital India, Ribbit Capital, Creation Investments, David Vélez ve Kunal Shah da yatırım turuna katıldı.

Alınan 50 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Capital Float girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 600 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim. 600 milyon dolarlık toplam yatırımın yarısından fazlası ise borç olarak alındı. Girişimin eski yatırımcıları arasında Amazon da bulunuyor.

E-ticaret siteleri ve online çözümler ile iş birliği içinde olan Capital Float, 3. parti çözümler üzerinden kullanıcılarına krediler sunuyor. 2013 yılında Gaurav Hinduja ve Sashank Rishyasringa tarafından Hindistan'da kurulan Capital Float, 8 yıl içinde 2,5 milyon kullanıcıya da ulaştı. Capital Float tarafından aktarılan bilgilere göre platformun kullanıcıları her ay 2 milyonun üzerinde alışveriş yapıyor.

Platformun kullanıcılarının 1 yılda toplamda 271 milyon dolarlık alışveriş yaptıklarını da paylaşalım. Capital Float kurucu ortağı Sashank Rishyasringa tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 50 milyon dolarlık yeni yatırım, girişimin son aylardaki artan büyümesini karşılaması için kullanılacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.