WhatsApp'ın ödeme portalı üzerinden yapılan işlemler için geri ödeme dönemi başlıyor

WhatsApp, Android uygulamasının beta sürümünde bir geri ödeme özelliği üzerinde çalışıyor.
WhatsApp'ın ödeme portalı üzerinden yapılan işlemler için geri ödeme dönemi başlıyor

WhatsApp'ın ödeme tarafındaki dünyası her geçen gün yeni özelliklerle büyüyor. Hızlı bir şekilde ödeme gönderme özelliğini sohbet çubuğu aracılığıyla kullanıma sunan WhatsApp şimdi de yapılan ödemlerden geri kazanım elde ettirecek yeni çözümü ile karşımızda.

WhatsApp ödeme çözümü WhatsApp Pay'i ilk olarak Hindistan'da kullanıma açmıştı. Bu özellik, uygulamanın en son Android Beta sürümünü yükleyen kişilerin kullanımıyla sınırlıydı. Ayrıca WhatsApp Pay'in reklamsız bir şekilde hizmet vermeye devam eden WhatsApp için birkaç farklı para kazanma seçeneğinden biri olduğunu söylersek de yanlış olmayacaktır.

Şirket şimdi ise WhatsApp Pay'in kullanımını artırmak için geri ödeme ödülleri sunmayı planlıyor ve bu kapsamda Cashback adlı ödemeler için başka bir özellik üzerinde çalışıyor.

WABetaInfo'nun haberine göre bu özellik kullanıcıların 48 saat içinde WhatsApp'ten para iadesi almalarını sağlayabilecek yeni bir sistem olacak. Kullanıcılar, uygulama aracılığıyla yaptıkları işlemlerin karşılığında geri ödeme almaya hak kazanacak. Paylaşılan habere göre mevcut kod yalnızca 10 Hindistan Rupisi değerinde tek seferlik bir geri ödemeyi kabul edecek. Ekran görüntülerine baktığımızda, eğer kullanıcılar daha önce WhatsApp Payment'ı kullanmadıysa, yani bu özelliği ilk kez kullanıyorlarsa yaptıkları ödemenin bir kısmını geri alacaklar. Zira burada söz konusu olan kişileri WhatsApp Pay kullanmaya teşvik etmek.

Her ne kadar şirketten resmi bir açıklama gelmemiş olsa da özellik bir hayli ilgili çekici diyebiliriz. Uygulamadan ne zaman resmi bir açıklama geleceği ve hizmetin ne zaman aktif edileceği ise şu an için merak konusu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.