Lojistik girişimi Ninja Van, 578 milyon dolar yatırım aldı

Ninja Van, E serisi yatırım turunda yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Ninja Van tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, E serisi yatırım turunda 578 milyon dolar yatırım aldı.
Lojistik girişimi Ninja Van, 578 milyon dolar yatırım aldı

Singapur merkezli lojistik girişimi olarak karşımıza çıkan Ninja Van'in 279 milyon dolar yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Ninja Van, aradan geçen 1,5 yılın ardından E serisi yatırım turunda yeni bir yatırım aldığını duyurdu. 

Ninja Van tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, E serisi yatırım turunda 578 milyon dolar yatırım aldı. 578 milyon dolarlık yatırım turuna ise Alibaba Group, GeoPost, Facebook kurucu ortağı Eduardo Savering tarafından kurulan B Capital Group, Hill Ventures ve Zamrud katıldı.

Ninja Van tarafından aktarılan bilgilere göre alınan 578 milyon dolarlık yeni yatırım girişimin operasyon altyapısını ve teknoloji sistemlerinin geliştirilmesi için kullanılacak.

Alınan 578 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Ninja Van'in bugüne kadar aldığı yatırım 947,5 milyon dolara ulaştı. Girişimin değerlemesinin net olarak açıklanmadığını fakat alınan yeni yatırım ile birlikte 1 milyar doların üzerinde çıktığını da ekleyelim. 

Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan raporlara göre Ninja Van, önümüzdeki yıl halka arz da gerçekleştirebilir. Hatırlatmak gerekirse Singapur merkezli bir lojistik girişimi olarak karşımıza çıkan Ninja Van, Boxian Tan, Chang Wen Lai ve Shaun Chong tarafından 2014 yılında kuruldu. Ninja Van'ın hizmet verdiği ülkeler ise Singapur, Endonezya, Vietnam, Malezya, Tayland ve Filipinler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.