Octapull, uzaktan çalışma dönüşümünde hayata geçirilen; küçük, orta ve büyük işletmelere video konferans tabanlı çözümler sunan bir girişim. Sunduğu bu çözümlerle firmaların, profesyonellerin, bireysel çalışanların, girişimcilerin günlük eforlarını optimize etmek ve fayda sağlamak üzere hizmet veriyor.
Octapull Pro: Uzaktan Kanal Yönetimi çözümü
Octapull'un şu an 2 farklı ürünü mevcut. Şirketin Octapull Pro ürünü pandemiden önce de varolan ancak pandemi ile de hız kazanan uzaktan ve hibrit çalışma kavramlarından ilham alarak geliştirildi. Pandemiyle birlikte şirketler müşteri görüşmelerini veya saha ziyaretlerini uzaktan yönetmek zorunda kaldı. Octapull Pro tam da bu ihtiyacı karşılamak üzere şirketlerin saha satış yönetimi ve ekipleri için hizmet veriyor. Uygulama ile saha görüşmelerini uzaktan yapmak, planlamak, takip etmek ve raporlamak kolaylaşırken Uzaktan Kanal Yönetimi (Distant Channel Management – DCM) kavramı da hayat bulmuş oluyor.
Online görüşme ve video konferans platformu: OctaMeet
Online görüşme ve video konferans platformu OctaMeet ise şirketin piyasa çıkardığı diğer ürünü. Bireyler ve şirketler için uzaktan çalışma ve iletişimi daha güvenilir ve kolay hale getirmek amacıyla tasarlanan OctaMeet alternatif bir video konferans platformu olarak karşımıza çıkıyor. Biz de Webrazzi olarak her iki ürünü de inceleme fırsatı yakaladık ve OctaMeet'in video konferans konusunda ciddi bir kolaylık sağladığını; sade tasarımıyla bilinen mevcut video konferans platformlarına güzel bir alternatif olduğunu belirtelim. Ayrıca platformun sunduğu raporlama gibi özellikler de bir hayli ilgi çekiyor.
İngilizce ve Türkçe olarak geliştirilen video konferans programı OctaMeet’te toplantılar kolaylıkla yapılabilirken, arzu edilirse veriler bulut sisteminde de tutulabiliyor.
Berker Gürcihan tarafından kurulan Octapull'un ortaya çıkışından ve ürün fikirlerinin oluşturulmasından itibaren yazılımın geliştirilmesi ve ticari lansmana hazır hale getirilmesi 1 yılı aşkın bir sürede gerçekleştirildi. Yazılım 1 yıllık bir sürede 10 tam zamanlı yazılımcı tarafından geliştirildi. Octapull'da, Ürün Müdürü Tuğçe Tunçelli ve Dijital Pazarlama Müdürü Cem Gürsu’dan oluşuyor. Şirket şu anda 16 kişilik ekibiyle faaliyet gösteriyor.
SaaS (Software as a Service) olarak hizmet veriyor
Octapull, Alpata Grubu’nun destekleri ile faaliyete başladı. Şirket, SaaS (Software as a Service) olarak hizmet veriyor. Hem Octapull Pro hem de OctaMeet ile firmaların ve bireysel kullanıcıların aylık ödemeleri şirketin gelir modelini oluşturuyor.
Octapull, video konferans tabanlı çözümlerle kişilerin ve kurumların hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyor. Bu doğrultuda sürekli ürünlerini ve sunduğu faydaları geliştireceğini belirten şirket, öncelikle Türkiye’de önemli bir kullanıcı bazı yakalayıp kısa zamanda global bir teknoloji şirketi olmayı planlıyor. Octapull'un önümüzdeki sene içerisinde Türkiye içerisinde 10 bin lisans hedefi de bulunuyor.
Octapull'un farklı abonelik modelleri bulunuyor. Bireysel kullanımda herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Ancak OctaMeet aylık 8 dolar, Octapull Pro ise aylık 18 dolar olarak ücretlendiriliyor. Bu noktada kurumsal şirketler özel anlaşmalar yapılabileceğinin de altını çizmekte fayda var. Şirketin fiyatlandırma politikasına buradan göz atabilir; Octapull'u buradan inceleyebilirsiniz.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap