3.5 milyon dolar değerlemeye sahip topraksız tarım girişimi: Local Greens

Yerli bir tarım teknolojileri girişimi olarak karşımıza çıkan Local Greens, topraksız tarım olarak bilinen hidroponik yetiştirme yöntemi ile üretim yapıyor.
3.5 milyon dolar değerlemeye sahip topraksız tarım girişimi: Local Greens

Her geçen gün daha fazla örnek ile karşımıza çıkan tarım teknolojileri girişimleri popülerliklerini artıramaya devam ediyor. Yerli bir tarım teknolojileri girişimi olarak karşımıza çıkan Local Greens, topraksız tarım olarak bilinen hidroponik yetiştirme yöntemi ile üretim yapıyor.

2020 yılının ikinci yarısında Samet Köse ve Mehmet Emekli tarafından kurulan Local Greens, metropol şehirlerde bulunan lokal üretim alanlarında modern, teknolojik ve doğa dostu tarım yapma hedefiyle hayata geçirildi. 

Local Greens girişimi şehir merkezine yakın bölgelerde kurduğu üretim alanları sayesinde yetiştirdiği ürünleri, uzun lojistik süreçlere maruz bırakmadan, doğrudan müşterilerine ulaştırabiliyor. Uzun lojistik süreçlerinin ortadan kalkması ile birlikte ürünler, hasat edildikten sonra en taze haliyle müşterilerine ulaşabiliyor.

Local Greens'in kullandığı hidroponik üretim yöntemi ile klasik tarım yöntemlerine kıyasla birim alanda yılda ortalama 10 kat fazla ürün, yüzde 90 daha az su tüketilerek yetiştirilebiliyor. 1 yıldan kısa sürede 100 bin adetten fazla ürün üreten Local Greens'in geleneksel tarım yöntemlerine göre 18.000.000 litre su tasarrufu sağladığını da belirtelim.

1,7 milyon dolar değerleme ile ilk yatırım

Edindiğimiz bilgilere göre Local Greens, 2020 yılının sonunda 1,7 milyon dolar değerleme ile ilk yatırım turunu da tamamladı. Söz konusu yatırım turunda Hasan Aslanoba, Hakan Erdoğan, Ece Akın Armutak, Tülin Karabük, Hande Enes, Melik Arslan, Danyal Arslan ve San Francisco merkezli yatırım fonu Village Global'ın katıldıklarını da ekleyelim.

Local Greens kurucu ortağı Samet Köse tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan ilk yatırım üretim tesisinin 1 dönümden 8 dönüme büyütülmesi ve ekibin kurulması için kullanıldı. Köse, 3,5 milyon dolar değerleme ile başladıkları ikinci yatırım turunu tamamlamak için çalışmalarına devam ettiklerini de paylaştı.

Köse'nin aktardığı bilgilere göre ilk turdaki yatırımcılarının Hasan Aslanoba'nın 200 bin dolar yatırımla liderlik ettiği yeni yatırım turunda yer alanlar arasında Village Global de bulunuyor. Local Greens'in ikinci yatırım turu hala devam ediyor. Paylaşılan bilgilere göre alınan yeni yatırım girişimin üretim kapasitesini ve ürün çeşitliliğini artırmak, ekibi büyütmek ve paketleme tesisi kurmak süpermarket raflarında ve hızlı teslimat uygulamalarında yer almak için kullanılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.