Aylık 25 milyon WhatsApp mesajı trafiğine aracılık eden Desk360, 1200 kurumsal müşteriye ulaştı

Halihazırda aylık 25 milyon WhatsApp mesajı trafiğine aracılık eden Desk360, şimdi artık işletmelere açılıyor ve yıl sonuna kadar 1000 çözüm ortağını platforma kazandırmayı hedefliyor.
Aylık 25 milyon WhatsApp mesajı trafiğine aracılık eden Desk360, 1200 kurumsal müşteriye ulaştı

Desk360, 2020 yılında yapılan lansmandan bugüne kadar 1200 kurumsal kullanıcıya hizmet verdi ve 15 milyonun üzerinde ticket sayısına ulaştı. Nisan ayında paylaşılan verilere göre Desk360'ın ilk üç ayında ulaştığı kurumsal müşteri sayısı 750 idi.

Aylık 25 milyon WhatsApp mesajı trafiğine aracılık ediyor

Şirketin bizimle paylaştığı bilgilere göre halihazırda aylık 25 milyon WhatsApp mesajı trafiğine aracılık eden Desk360, şimdi artık işletmelere açılıyor ve yıl sonuna kadar 1000 çözüm ortağını platforma kazandırmayı hedefliyor. E-posta, canlı destek, sosyal medya, uygulama içi mesajlaşma ve uygulama mağazaları gibi 10’dan fazla kanala entegre olabilen müşteri iletişim platformu Desk360'ın şimdi de dünyada sayılı şirkete verilen “WhatsApp İşletme Çözüm Sağlayıcısı” unvanını aldığını hatırlatalım.

Desk360’ın Ürün Yöneticisi Sibel Yüksel, Desk360’ı geliştirmeye başladıkları ilk günden itibaren tüm teknolojik altyapıyı kendilerinin sağladığını ve Facebook Shopify, App Store, Google Play Store gibi sağlayıcılara üçüncü parti şirketlere ihtiyaç duymadan doğrudan entegre olabildiklerini söylüyor. Desk360 bu sayede müşteri verilerini üçüncü bir platformla paylaşmadan işletmelerin KVKK uyumluluğu noktasındaki ihtiyaçlarını karşılıyor.

WhatsApp Business API entegrasyonu

WhatsApp ile yapılan doğrudan iş birliği ile işletme hesaplarının tüm müşteri verileri korunarak tek platform üzerinden yönetilmesini sağlanacak. WhatsApp Business API entegrasyonu ile özellikle e-ticaret siteleri, havayolu şirketleri, bankacılık, finans sektörü ve hastane gibi kurumlar, müşterilerine WhatsApp üzerinden daha kolay ulaşarak kapsamlı bir müşteri desteği verecek. Bunun yanı sıra müşteriler de satış, randevu, rezervasyon gibi işlemleri doğrudan WhatsApp üzerinden mesajlaşarak saniyeler içerisinde tamamlayabilecek.

Desk360’ın WhatsApp Business API hizmetiyle özellikle e-ticaret sektörünün diyalog bazlı ticaret ihtiyacını karşılayacaklarını dile getiren Sibel Yüksel, Desk360'ın WhatsApp üzerinden sadece müşteri desteği hizmeti vermekle kalmayacağını, aynı zamanda işletmelerin müşterilerle diyalog kurarak satışlarını artırmalarına da olanak sağlayacağını belirtiyor. Artık marka temsilcileri satın alma aşamalarında adeta müşterilerinin yanındaymış gibi ürün seçme, sipariş oluşturma, ödeme yapma gibi tüm süreçleri doğrudan WhatsApp üzerinden yönetebilecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.