70’ten fazla şehirde hizmet veren Tarfin, 4 bin çiftçinin girdi ihtiyacını 50 milyon TL’lik VDMK ihracı ile fonlayacak

Tarfin bu ihraç ile birlikte tarım sektörünü desteklemek amaçlı toplam 242 milyon TL değerinde menkul kıymet yaratmış oldu.
70’ten fazla şehirde hizmet veren Tarfin, 4 bin çiftçinin girdi ihtiyacını 50 milyon TL’lik VDMK ihracı ile fonlayacak

Tarfin, 10. VDMK ihracını 24 Eylül tarihinde gerçekleştirdi. 50 milyon TL nominal değerli 345 gün vadeli yeni ihraçla, Türkiye’nin 61 ilinde üretim yapan yaklaşık 4 bin çiftçinin tarımsal girdi alışverişleri yatırım aracına dönüştü. Tarfin bu ihraç ile birlikte tarım sektörünü desteklemek amaçlı toplam 242 milyon TL değerinde menkul kıymet yaratmış oldu.

Tarfin, VDMK ihraçları ile çiftçilere yaptığı uzun vadeli gübre, yem, bitki besleme ürünleri ve zirai ekipman satışlarını fonlayarak çiftçilerin üretimleri için ihtiyaç duydukları tarım girdilerine uygun fiyatlarla ve nakit akışlarına uygun vade seçenekleriyle ulaşmalarını mümkün kılıyor. Bu ihraçlarla sermaye piyasası yatırımcılarını Türkiye’nin 7 bölgesinde üretim yapan çiftçilerle buluşturuyor ve onları doğrudan desteklemelerine olanak sağlıyor. Yatırımcıların satın aldıkları her VDMK Türk tarım sektörüne ve on binlerce çiftçiye destek olarak geri dönüyor. 

Çiftçilerin bulundukları bölgelerdeki en güncel tarım girdi fiyatlarını karşılaştırmalı olarak sunan Tarfin mobil uygulaması da çiftçinin tarım girdisi ihtiyaçlarını karşılamak ve tarımsal üretime destek olmak için hazırlıklarını tamamladı.

Tarfin, çiftçilerin gübre, tohum ve yem gibi tarım girdilerine uygun fiyat ve hasatta ödeme fırsatlarıyla ulaşmasını sağlıyor. Tarfin’in özel mobil uygulaması, çiftçilerin bulunduğu bölgelerdeki en güncel gübre, yem ve diğer tarım girdilerindeki fiyatları karşılaştırmalı olarak sunuyor. Böylelikle çiftçiler en uygun fiyatları bulabilecekleri farklı alternatifleri karşılaştırabiliyor, ürünlerini kendi ödeme döngülerine göre kolaylıkla satın alabiliyor.

70’ten fazla ilde, 700’den fazla satış noktası ile hizmet veriyor

Yeni tarım sezonunda 70’ten fazla ilde 700’den fazla satış noktası ile hizmet verecek olan Tarfin, satış noktalarının sayısını sezon içinde de yenilerini ekleyerek hem ürün yelpazesini hem ulaştığı il ve ilçe sayısını artıracak. Türkiye’de tarım tedariki konusunda lider dijital platform olmayı hedefleyen Tarfin, bu süreçte sadece çiftçilerin değil tüm tarım tedarik zincirine çözüm sunuyor. Tarfin, tüm iş ortaklarını da büyütmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.