LG, otomotiv siber güvenlik girişimi Cybellum'u yaklaşık 240 milyon dolara satın alıyor

LG, otomotiv siber güvenlik şirketi Cybellum'u satın alacağını duyurdu. Anlaşmanın toplam değerinin 240 milyon dolar olacağı tahmin ediliyor.
LG, otomotiv siber güvenlik girişimi Cybellum'u yaklaşık 240 milyon dolara satın alıyor

Koreli teknoloji devi LG Electronics, yeni nesil otomotiv donanım ve hizmetlerine yatırım yapmaya başladı. Şirket bu bağlamda, otomotiv siber güvenlik şirketi Cybellum'u satın alacağını duyurdu. Öncelikle 140 milyon dolar karşılığında Cybellum'un yüzde 64 hisse alacak olan şirket, satın alımını bu senenin dördüncü çeyreğinde tamamlayacak. Anlaşmanın toplam değerinin 240 milyon dolar olacağı tahmin ediliyor.

LG Elektronik Araç Bileşen Çözümleri Şirketi Başkanı Dr. Kim Jin-yong yaptığı açıklamada, "Yazılımın otomotiv endüstrisinde oynadığı kritik rol, bir sır değil. Bununla birlikte etkili siber güvenlik çözümlerine ihtiyaç duyuluyor. Bu son anlaşma, LG'nin siber güvenlik alanındaki sağlam temelini daha da güçlendirecek ve bağlantılı otomobiller çağına daha da hazırlıklı olmamızı sağlayacak" diyerek bu satın almanın şirket için önemini vurguluyor.  

Cybellum, 2016 yılında. İsrail Savunma Kuvvetleri'nden iki siber güvenlik uzmanı Slava Bronfman ve Michael Engstler tarafından kuruldu. Jaguar Land Rover ve Nissan gibi birçok şirketle çalıştı. Şirket, Blumberg Capital, Target Global ve RSBG Ventures gibi yatırımcılardan ise 14 milyon dolar yatırım toplamıştı. 

LG, ilginç otomotiv girişimlerine yatırımcı olarak bir profil oluşturuyor ve pazardaki konumunu büyütme hedefiyle yatırım yapıyor. Bir taraftan şirketin otomotiv endüstrisine çözümlerinde yalnızca donanıma değil, yazılım sağlamaya olan ilgisine de işaret ediyor. Diğer taraftan siber güvenlik odağı ile gerçekleşen bu yatırımla ilgili şirket yetkilileri bunun otonom araçlara geçişin önemli bir parçası olduğunu düşünüyor.

2020'de elektrikli araç piyasasına gireceği duyuran LG Electronics, elektrikli araç parçası üretme işini Kanadalı Magna International ile bir anlaşma imzalamıştı. Girişimin çoğunluk hissesi LG’nin oldu. Magna 453 milyon dolar karşılığında girişimin yüzde 49 hissesini satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.