Kullanıcılar, Google reklamverenleri hakkında daha fazla bilgi alabilecek

“About this ad” özelliği ile kullanıcılar, reklamverenin isminin yanı sıra bu reklamın neden kendilerine gösterildiğini görebilecek, reklamverenin diğer reklamlarını da görüntüleyebilecek ve reklamı sessize alabilecek.
Kullanıcılar, Google reklamverenleri hakkında daha fazla bilgi alabilecek

Google dün paylaştığı bir blog gönderisiyle reklam deneyimine daha fazla şeffaflık eklediğini duyurdu. Bundan böyle kullanıcılar “About this ad” özelliğini kullanarak karşılarına çıkan reklam hakkında daha detaylı bilgi edinebilecek. 

Kullanıcılar, reklamverenin isminin yanı sıra bu reklamın neden kendilerine gösterildiğini görebilecek. Ayrıca Google'ın getirdiği yeni özellikler kapsamında kullanıcıların reklamverenin diğer reklamlarını da görüntüleyebileceğini ekleyelim. Buna ek olarak, izleyicilere reklamı sessize alma seçeneği de sunulacak. 

Reklamveren Doğrulama Programı'nın rolü

Şirket açıklamasında 2020'nin Nisan ayında duyurduğu Reklamveren Kimlik Doğrulama Programı'nı da hatırlattı. O dönemde reklamverenler, işletmelerine dair çalıştıkları ülke ve sattıkları ürünler dahil olmak üzere pek çok bilgiyi doğruladı. Google'ın yayına aldığı bu yeni özellik, kullanıcıların işletmeler tarafından doğrulanan bu bilgilere kolaylıkla ulaşmasını sağlıyor.

Ayrıca Reklamveren Kimlik Doğrulama Programı, About this ad özelliği ile birleşince Google, reklamverenler arasındaki kötü aktörleri de devre dışı bırakmış oluyor. 

Şirket, program kapsamında şimdiye kadar 90 ülkeden reklamverenleri doğruladığını açıkladı. Google'ın belirttiğine göre; Doğrulama programı kapsamında çalışmalar devam edecek. 

Reklamveren sayfaları

Google'ın duyurduğu bir başka yenilik de Reklamveren sayfaları oldu. Kullanıcılar “About this ad” menüsü üzerinden "bu reklamverenden daha fazla reklam gör" kısmına basarak, reklamverenin son 30 günde yayınladığı tüm reklamlara erişebilecek. 

Kullanıcıların “About this ad” menüsünden reklamverenleri kolaylıkla şikayet edilebildiğini de ekleyelim. Önümüzdeki aylarda ABD'deki reklamverenlere açılacak olan özelliğin 2022'de tüm kullanıcılara açılması planlanıyor. 

Dijital reklamcılıkta şeffaflık dönemi 

Özellikle siyasi dezenformasyon reklamlarının ülkelerin kaderini şekillendirmesi, sosyal ağlar için ciddi problemlerin de kapılarını araladı. Teknoloji devleri davalarla gündeme gelirken, kullanıcılar da gerek belgeseller gerek konu hakkında yayınlanan makaleler aracılığıyla teknoloji okuryazarlığını artırdı.

Google, 30 milyon kullanıcının her gün reklamların şeffaflık ve kontrol menüleri ile etkileşime girdiğini belirtiyor. Üstelik kullanıcılar diğer Google ürünlerine kıyasla bu özellikleri en çok YouTube'da kullanıyor. Bu nedenle şirket özellikleri, YouTube ve Arama ürünlerinde yayına alacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.