Girişimlerin alabilecekleri devlet destekleri: Pazara giriş desteği

"Girişimlerin alabilecekleri devlet destekleri" isimli serimizde bilişim destekleri danışmanı Ramazan Sarıcı ile birlikte bilişim sektörü özelinde hizmet sunan girişimlerin alabilecekleri devlet desteklerini tüm detayları ile birlikte konuşmaya devam ediyoruz.

Webrazzi olarak bilişim sektöründe hizmet sunan girişimlerin yararlanabileceği devlet destekleri ile ilgili 5 videoluk bir video serisi hazırladığımızı daha önce sizlere aktarmıştık. 

Girişimlerin alabilecekleri devlet destekleri

"Girişimlerin alabilecekleri devlet destekleri" isimli serimizde bilişim destekleri danışmanı Ramazan Sarıcı ile birlikte bilişim sektörü özelinde hizmet sunan girişimlerin alabilecekleri devlet desteklerini tüm detayları ile birlikte konuşmaya devam ediyoruz.

Hangi girişimler devlet desteklerinden faydalanabilir?

Serimizin ilk videosunda hem hangi girişimlerin bu devlet desteklerinden yararlanabileceklerini hem de yurt dışı reklam tanıtım desteğini tüm detayları ile birlikte konuşmuştuk. Hatırlatmak gerekirse girişimlerin devlet desteklerinden faydalanabilmeleri için Türkiye'de kurulu bir bilişim şirketi olmaları, bir ürüne sahip olmaları ve en önemlisi ise girişimin ürününün yabancı müşterinin kullanımına açık olması gerekiyor. Bu şartları sağlayan girişimler serimizde konuşacağımız tüm devlet desteklerinden yararlanabilirler.

Pazara giriş desteği

Serimizin ikinci videosunun ana konusu ise girişimler tarafından en çok tercih edilen desteklerinden başında yer alan pazara giriş desteği.

Bu destek ile birlikte bilişim şirketleri tarafından bilgisayar oyunları veya mobil uygulamaların yurt dışına pazarlanmasına yönelik olarak gerçekleştirilen yerelleştirme (lokalizasyon), DVD hazırlama, hosting giderleri ile görsel, yazılı, işitsel medya, internet reklamları ile internet sitesi hazırlanmasına ilişkin giderleri destekleniyor. Yıllık 200 bin dolara kadar pazara giriş desteği sağlanıyor.

Bir sonraki videomuzda bilişim sektöründe hizmet sunan girişimlerin yararlanabileceği yeni devlet destekleri ile karşınızda olacağız. İyi seyirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.