CET Kompozit ve Epoksi Teknolojileri, 12 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Epoksi malzemeleri üzerinde Ar-Ge çalışmaları yürüten bir girişim olarak karşımıza çıkan CET Kompozit ve Epoksi Teknolojileri, yatırım aldığını duyurdu.
CET Kompozit ve Epoksi Teknolojileri, 12 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Yüksek yapıştırma gücü ve başarılı kimyasal direncine sahip plastik malzemeler olarak adlandırılan epoksi malzemeleri üzerinde Ar-Ge çalışmaları yürüten bir girişim olarak karşımıza çıkan CET Kompozit ve Epoksi Teknolojileri, yatırım aldığını duyurdu.

Edindiğimiz bilgilere göre CET Kompozit ve Epoksi Teknolojileri, 12 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. Söz konusu yatırım UP Capital & Strategy liderliğinde gerçekleşti. CET Kompozit ve Epoksi Teknolojileri tarafından paylaşılan bilgilere göre yatırıma Birleşik Arap Emirlikleri kökenli uluslararası bir yatırımcı grubu da katıldı. CET Kompozit ve Epoksi Teknolojileri'ne ne kadar yatırım yapıldığının paylaşılmadığını da ekleyelim.

Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation’da yer alan CET girişimi, Türkiye’de yabancı üreticiler tarafından domine edilen performans epoksi pazarındaki global rakipleriyle Türk mühendisler tarafından geliştirilen yerli üretim teknolojileriyle rekabet etmeyi hedefliyor.

Üretimini ölçeklendirmek ve daha çok katma değer sağlamak için yatırım alan CET, aldığı yatırımla birlikte müşterileri, hissedarları ve Türkiye için artık daha fazla değer üretmeyi hedefliyor. 

Şirketin temellerinin 2016 yılında atıldığını belirten CET’in Kurucusu Ömer Güven, CET olarak amaçlarının özellikle stratejik sektörlere yönelik hammadde ambargosu ihtimalinin mümkün olduğunca düşürülmesini sağlamak olduğunu dile getirdi. Güven, insan kaynağı ve Ar-Ge’ye daha çok yatırım yaparak, ülkemizde gelişme ihtiyacı olan kimya teknolojisinin ilerlemesini elimizden geldiğince sürdürülebilir kılmayı hedeflediklerini de paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.