12 haftalık terapi programı sunan Meru Health, 30 milyon dolar yatırım aldı

Kullanıcılarının kaliteli ruh sağlığı hizmetlerine ulaşmasını hedefleyen bir girişim olan Meru Health, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.
12 haftalık terapi programı sunan Meru Health, 30 milyon dolar yatırım aldı

Pandemi ile birlikte her geçen gün daha popüler bir hale gelen sağlık teknolojisi girişimleri yatırımlar almaya devam ediyor. Kullanıcılarının kaliteli ruh sağlığı hizmetlerine ulaşmasını hedefleyen bir girişim olan Meru Health, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Edindiğimiz bilgilere göre Meru Health, B serisi yatırım turunda 30 milyon dolar yatırım aldı. 30 milyon dolarlık B serisi yatırım turu, Industry Ventures liderliğinde gerçekleşti. Şirketin eski yatırımcılarından olan Bold Capital Partners, Freestyle VC, FMZ Ventures ve Leksell Social Ventures da yatırım turuna katıldı.

30 milyon dolarlık yatırım turunda ekstra 8 milyon dolarlık debt (borç) alındığını da belirtelim. 8 milyon dolarlık debt kısmının finansmanı ise J.P. Morgan tarafından karşılandı. Alınan 30 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Meru Health'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım 51 milyon doların üzerine çıktı.

2016 yılında Albert Nazander, Kristian Ranta ve Riku Lindholm tarafından San Francisco'da kurulan Meru Health, online ruh sağlığı konusunda çalışmalar yapıyor. Pandeminin de etkisiyle 2020 yılında hızla büyüyen girişim, geçtiğimiz yıl kullanıcılarını 10 kat artırdı.

Sadece kullanıcı sayısını artırmakla kalmayan Meru Health, 2020 yılında gelirlerini ise yüzde 700 oranında artırmayı da başardı. Meru Health, kullanıcılarına 12 haftalık bir terapi programı sunuyor. Alınan yatırım Meru Health'in ABD'deki büyümesini hızlandırmak için kullanılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.