Vespa'dan kargo taşıma robotu: Gitamini

İki büyük tekerlekten oluşan Gitamini adlı kargo robotu, bu tekerlekler üzerinde yuvarlanarak gidiyor.
Vespa'dan kargo taşıma robotu: Gitamini

1946 yılında çıkardığı Vespa adlı scooter'ı piyasaya süren ünlü İtalyan otomotiv firması Piaggio, aslında motorlu taşıtlar dünyasına bambaşka bir bakış açısı getirdi. Şimdi ise yan kuruluşu Piaggio Fast Forward ile kargo taşıma sektörünü değiştirip dönüştürmek için çalışmalara başladı. Bugün edindiğimiz bilgilere göre, Piaggio Fast Forward ilk kargo robotu Gita'nın kompakt bir versiyonunu piyasaya sürdü.

Gitamini adı verilen ikinci kargo robotu, iki büyük tekerlekten oluşuyor. İki tekerlek üzerinde yuvarlanarak giden robot 'sahibini' adeta bir köpek gibi takip ediyor. Bunu yapmak için kullandığı bir yapay görme sistemi yani kamera ve sensör var. Neredeyse 13 kilo ağırlığında olan robot, 9 kiloya kadar ağırlık taşıyabiliyor. Kişisel bir asistan gibi, her şeyi her yere taşıyan robot daha çok market alışverişi, çanta gibi yük taşıma ve sipariş teslimlerinde kullanılıyor. Bunun için geliştirilmiş parmak iziyle çalışan bir kilit sistemi var. Ayrıca robotun bagajı kilitlenebiliyor. Gitamini 15 Ekim'den itibaren mygita.com'dan 2950 dolara satın alınabilecek.

Şirket, 2015’te kuruldu. İnsanlar ve eşyalar için hafif, akıllı ve otonom çözümler geliştiriyor. Bu alandaki ilk çözümü ise kişisel robot taşıyıcısı Gita ile gelmişti. Bu robotun ana amacı insanlara hizmet sunmak olduğu için aslında işletmeler için geliştirilmedi. Ama buna rağmen şu anda ABD'deki sekiz havaalanında yük taşımak için kullanılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.