Ozan Gürsoy: "Teknolojiyi insanın yerine değil yanına konumlandırıyoruz."

Etkinliğimizin ilk konuşmacısı olan Türkiye İş Bankası genel müdür yardımcısı Ozan Gürsoy, "Yeteneği Kazanmak" isimli sunumu ile insan kaynakları özelinde önemli bilgiler paylaştı. 
Ozan Gürsoy:

İnsan Kaynakları Dünyası’nın nabzını tutan New HR Summit 2021 etkinliğimiz tüm hızıyla başladı. Etkinliğimizin ilk konuşmacısı olan Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ozan Gürsoy, "Yeteneği Kazanmak" isimli sunumu ile insan kaynakları özelinde önemli bilgiler paylaştı. 

İK'nın sadece gündeminin değil jargonunun da değiştiğini dile getiren Ozan Gürsoy, teknolojik dönüşüm ve dijitalleşmenin İK'yı da değiştirdiğini paylaştı. Dönüşümü hep birlikte bütün paydaşlarla sağlamamız gerektiğini belirten Gürsoy, asıl cevaplanması gereken sorunun insanların dönüşmeye istekli olup olmaması olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu dönüşümün karşılıklı bir mutabakat ile olması gerektiğini savunan Gürsoy, İş Bankası'nın dijitalleşme çalışmaları ile ilgili de detaylar paylaştı. Gürsoy, İş Bankası'nın çevik çalışma modeline geçtiğini, yapay zeka üzerinde çalıştığını ve üniversiteler ile iş birlikleri yaptığını belirtti.

Gürsoy, yapay zeka çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamalarda teknolojiyi insanın yerine değil yanına konumlandırdıklarını da sözlerine ekledi.

Pandemide iş sürekliliğini sağlamak adına farklı yöntemler geliştirdiklerini de belirten Gürsoy, pandemi sürecinde uzaktan çalışma, corona bildirim hattı, pandemi ödeneği, yemek çeki uygulaması, psikolojik destek eğitimleri, çalışan iletişim platformu ve programları ve online gezi ve atölyeler düzenlediklerini de paylaştı.

İş Bankası'nın sadece giriş seviyesi pozisyonlar için işe alım yaptığını hatırlatan Gürsoy, bu nedenle çalışanlarının İş Bankası içinde 30-40 yıllık çalışan yolculuklarını sahip olduklarını da paylaştı. Çalışan yolculuğunun da eskiye oranla değiştiğini de belirten Gürsoy, yetenek kazanımının işe alımdan önce başladığını da sözlerine ekledi.

İşe alım öncesi işe alım pazarlaması ile birlikte İş Bankası'nda çalışmanın ne demek olduğunu tüm adaylara detaylı bir şekilde aktardıklarını paylaşan Gürsoy, aday yolculuğunun farkındalık, ilgi, arzu, başvuru, seçme ve işe alım gibi süreçlere sahip olduğunu da belirtti.

Veri analitiği programlarına 4 bini aşkın başvuru aldıklarını da paylaşan Gürsoy, fırsat eşitliği verildiğinde insanların da dönüşmeye istekli olduklarını paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.