Venedik'ten Londra'ya Türkiye'nin tanınmış dijital sanat ikilisi ha:ar

Röportaj esnasında bu alana giriş yapmayı düşünenler için tavsiyeler paylaşan ha:ar, "hype" ile "sanat" arasındaki çizgiyi de açık bir şekilde tartışıyor. 

Türkiye'nin tanınmış dijital sanat ikilisi ha:ar, Venedik'ten Londra'ya sergilenen yenilikçi eserleri ile izleyicileri etkisi altına almaya devam ediyor. NFT ve Dijital Sanat video serisi kapsamında; ha:ar ile bir röportaj gerçekleştirerek; NFT pazar yerlerinin geleneksel sanat camiasını nasıl dönüştürdüğünü konuştuk. 

NFT pazar yerlerine gösterilen talebi sanatçı bakışı ile yorumlayan Hande Şekerciler ve Arda Yalkın aynı zamanda dijital sanata nasıl yöneldiklerini de paylaştı. İkili, röportaj esnasında bu alana giriş yapmayı düşünenler için tavsiyeler paylaşırken, "Hype" ile "sanat" arasındaki çizgiyi de açık bir şekilde tartışıyor. 

Röportajda; geleneksel bir disiplinden gelen heykeltraş Hande Şekerciler'in, motion design kökenli Arda Yalkın ile bir araya gelme hikayesini, NFT piyasasının en çok tartışılan yönlerini, ikilinin üretim süreçlerini ve eserlerini izleyeceksiniz.

Henüz bilmeyenler için ha:ar'ın imza attığı başarılardan da bahsetmekte fayda var. Öncelikle ha:ar'ın, ABD’nin önde gelen misafir sanatçı programlarından Residency Unlimited (NYC) Artist Alliance International (NYC) ve 18th Street Art Center (LA)’dan davet aldığını belirtelim. Buradaki programları tamamlayan ikili, ilk sergisini 2018’de New York’da açtı. ha:ar, 2019’da ise Art Miami kapsamında CADAF’a katıldı. ha:ar'ın ürettiği işler, Türkiye'nin yanı sıra, ABD, İspanya, İtalya, Fransa, İngiltere, Yunanistan ve Rusya'da uluslararası galeri ve müzelerde sergilendi. Şimdiden iyi seyirler dileriz!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.