Müşteri iletişimindeki eksik noktaların çözümü otomasyon sistemlerinde olabilir

Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre kaynak ve eleman eksikliği müşteri iletişimdeki en büyük eksikliklerden. Bu konunun hızlı çözülmesi için de otomasyon araçlarına yatırım iyi bir çözüm olabilir.
Müşteri iletişimindeki eksik noktaların çözümü otomasyon sistemlerinde olabilir

İyi bir müşteri deneyimi birçok müşteri için bir şirketten hizmet almaya devam etmek konusunda en büyük etkenlerden.  Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre  sağlık, sigorta, eğitim ve lojistik sektörlerindeki yönetici ve hizmet alanların bu alandaki yaklaşımlarına baktığımızda iyi elemanlara sahip olmak ve işi yürütecek ekiplerin etkin olması konusunun öne çıktığını, daha sonrasında ise sistemler ve teknolojik sorunların yer aldığını görmekteyiz.

Birçok durumda müşterilerin sorunları çok çeşitli olduğu için her problemi tek tek tanımlamak mümkün olmamakla birlikte müşterilerin her zaman bir sorunla karşı karşıya geldiğinden de emin olunmadığı durumlar da söz konusu. Bu nedenle de süreçlerde ortaya çıkan acı noktaları belirlemek için bu araştırmadaki gibi çıktıların dikkate alınarak aksiyon alınması müşterilerin beklentisini daha iyi belirleyebilir. Buradan hareketle de satış ve pazarlamadaki stratejilerin belirlenmesi, müşterinin beklentisine göre kelimelerin seçimi ya da iletişim kampanyalarının ancak müşteri süreçlerindeki sorunları anladıktan sonra en iyi şekilde hayata geçirilebilir. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.