450 milyon dolar yatırım alan ikinci el araç satış platformu Cars24'ın değerlemesi 1.84 milyar dolara ulaştı

Hindistan'ın ikinci el otomobil satış platformu Cars24, DST Global, Falcon Edge ve SoftBank Vision Fund 2'nun liderliği üstlendiği F Serisi yatırım turunda 450 milyon dolar yatırım aldı.
450 milyon dolar yatırım alan ikinci el araç satış platformu Cars24'ın değerlemesi 1.84 milyar dolara ulaştı

Hindistan'ın ikinci el otomobil satış platformu Cars24, DST Global, Falcon Edge ve SoftBank Vision Fund 2'nun liderliği üstlendiği F Serisi yatırım turunda 450 milyon dolar yatırım aldı. Tura Tencent ve mevcut yatırımcılar Moore Strategic Ventures ve Exor Seeds de katıldı. Şirketin değerlemesini 1.84 milyar dolara çıkaran F Serisi turda, yatırımının 340 milyon doları öz sermaye, geri kalanı ise borç olarak yapıldı.

Cars24, aldığı yatırımı yeni pazarlara açıklamak ve ayrıca Hindistan'daki teknolojisine yatırım yapmak için kullanacağını açıkladı.

Cars24'un kurucu ortağı ve CEO'su Vikram Chopra, geleneksel olarak, araba satmanın veya satın almanın yorucu bir süreç olduğunu ve Hindistan'da 100 kişiden sadece ikisinin araba sahibi olduğunu söyledi. Chopra, bununla birlikte, son altı yıldır birçok Hintlinin bir araba sahibi olma hayallerini gerçekleştirmeye yönelik sürekli çalıştıklarını; bu yatırımla, bu yıl yeni coğrafyalara girerken Hindistan'daki mevcut otomobil, bisiklet ve finansman işine girmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Cars24, ikinci el arabaları alıp satmak için kullanılan, teknoloji odaklı bir pazar yeri sunuyor. Şirket, araç sahiplerinin kullanılmış arabalarını makul bir fiyata satmaları için verimli ve güvenilir bir yol yaratıyor. Doğru piyasa fiyatını ve aynı zamanda bir aracın ekspertiz fiyatını görüntüleyen yapay zeka özellikli bir fiyatlandırma algoritması kullanıyor. Platform ayrıca araç muayenesi için randevular da alıyor. Şirket tarafından sağlanan hizmetler, müşterilerin araçlarını güvenli ve verimli bir şekilde satmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Cars24, Hindistan'da 200'den fazla şehirde faaliyet gösteriyor ve sitesinde bugüne kadar 400 bin araç sattığını iddia ediyor. Şirketin web sitesini ziyaret eden aylık 13 milyondan fazla ziyaretçi bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.