Teknoloji şirketlerinin finansal girişimleri Gen Z için daha çok ilgi çekici olabilir

Teknoloji devlerinin finansal konulardaki aksiyonları yeni olmamakla birlikte önümüzdeki 5 sene içinde bu şirketlerin sektörde daha çok öne çıkması bekleniyor; bu servislerin ana hedeflerinden biri de Gen Z olarak düşünülüyor.
Teknoloji şirketlerinin finansal girişimleri Gen Z için daha çok ilgi çekici olabilir

Apple, Google ve Amazon'un önümüzdeki 5 sene içinde bankacılık ve finans sektörünün önde gelen oyuncularından olacağı tahmin ediliyor. Dijital bankaların sayısının artması ile birlikte oyuncuların çoğalması sektörü daha rekabetçi hale getirmişken teknoloji şirketlerinin de bankacılık alanındaki girişimlerinin sektördeki beklentileri daha farklı yönde değiştireceği düşünülüyor. 

İş hayatına yeni atılmış genç jenerasyonların hayatını kolaylaştırmak için birçok bankacılık ürünü bulunmakla birlikte hayatlarının daha farklı alanlarında yer alan şirketlerin bankacılık servisleri sunması bu jenerasyonlar için ödeme kolaylığı yaratmakta. Bununla birlikte diğer kuşaklara göre finansal açıdan daha bilinçli olduğu söylenen Z kuşağı, doğdukları andan beri iç içe oldukları cihazlar üzerinden işlem yapmaya da daha alışkın olduğu için pazaryerleri ya da diğer teknolojik servis sağlayıcıların sunduğu bankacılık arayüzlerine daha sıcak bakabilir.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.