NFT'ler ile oyunların gelir elde edebilmesini sağlayan Immutable, 60 milyon dolar yatırım aldı

FT teknolojisi ile oyunların gelir elde edebilmesini sağlayan bir ölçeklendirme çözümü sunan Immutable, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.
NFT'ler ile oyunların gelir elde edebilmesini sağlayan Immutable, 60 milyon dolar yatırım aldı

Blockchain ve kripto paraların yükselişi ile birlikte hayatımıza giren NFT teknolojisi her geçen gün daha popüler olmaya devam ediyor. NFT teknolojisi ile oyunların gelir elde edebilmesini sağlayan bir ölçeklendirme çözümü sunan Immutable, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Immutable tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, B serisi yatırım turunda 60 milyon dolar yatırım aldı. 60 milyon dolarlık yatırım turu Bitkraft Ventures ve King River Capital liderliğinde gerçekleşti. Bitkraft Ventures ve King River Capital'ın haricinde ise B serisi yatırım turuna Prosus Ventures, Galaxy Interactive, Fabric Ventures, Alameda Research, AirTree Ventures, Reinventure, Apex Capital ve VaynerFund katıldı.

Alınan 60 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Immutable girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 77 milyon doların üzerine çıktığını da ekleyelim. Girişim tarafından aktarılan bilgilere göre yeni yatırım, Immutable'ın satış ve mühendislik ekiplerini büyütmek ve oyun firmaları ile iş birlikleri yapmak için harcanacak.

2018 yılında James Ferguson ve Robbie Ferguson tarafından Avustralya'da kurulan Immutable, Ethereum üzerine kurduğu bir platform ile oyunların NFT'ler ile gelir elde etmesine odaklanıyor. Immutable girişiminin aynı zamanda NFT tabanlı oyunlar geliştirdiğini de paylaşalım. NFT tabanlı bir kart oyunu olan Gods Unchained de Immutable tarafından geliştirildi.

Oyunlar, uygulamalar ve pazar yerlerinin kullanabilmesi için Immutable X isimli bir protokol sunan Immutable, Immutable X'in saniyede 9 bin işlemi gerçekleştirebildiğini de iddia ediyor. Immutable, Immutable X protokolü ile birlikte firmaların Ethereum ekosisteminde NFT dijital varlıklarını dağıtması ve takas etmesi için temel bir altyapı sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.