Intuit, e-posta pazarlama şirketi Mailchimp’i 12 milyar dolara satın alıyor

TurboTax ve Credit Karma gibi finansal hizmet teklifleriyle tanınan Intuit, dijital pazarlama şirketi Mailchimp'i nakit ve hisse senedi anlaşmasıyla yaklaşık 12 milyar dolara satın alacağını açıkladı.
Intuit, e-posta pazarlama şirketi Mailchimp’i 12 milyar dolara satın alıyor

TurboTax ve Credit Karma gibi finansal hizmet teklifleriyle tanınan Intuit, dijital pazarlama şirketi Mailchimp'i nakit ve hisse senedi anlaşmasıyla yaklaşık 12 milyar dolara satın alacağını açıkladı. TurboTax ve Credit Karma gibi finansal hizmetleriyle tanınan Intuit, satın almayı küçük işletme müşterileri arasında büyümeyi hızlandırmak için kullanacağını söyledi. Ayrıca Mailchimp için yapılan anlaşma, Intuit'in harcamaları izleyen Quickbooks platformuna içgörü eklemesine de yardımcı olacak.

Bu satın almanın Intuit için bugüne kadarki en büyük satın alımı olduğunun altını çizmekte fayda var. Mailchimp sayın alımı öncesinde şirket geçtiğimiz yıl, Credit Karma’yı 7 milyar dolardan fazla bir meblağ ödeyerek satın almıştı.

Mailchimp ilk olarak 2001 yılında, Ben Chestnut ve Dan Kurzius tarafından Atlanta’da kuruldu. Mailchimp, küçük ve orta ölçekli işletmeler için pazarlama otomasyon hizmeti sunuyor. Şirket, kişilerin ve işletmelerin işini büyütmek ve başarılı olmak için kullanabileceği gelişmiş araçlar sağlıyor. Mailchimp, pazarlama e-postaları ve otomatik mesajlar gönderme, hedefli kampanyalar oluşturma, raporlamayı kolaylaştırma gibi işlemler sağlıyor. Böylelikle pazarlamanın analiz edilmesi de sağlanıyor. Şirketin 700'den fazla çalışanı bulunuyor. Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan şirketin 12 milyondan fazla müşterisi bulunuyor.

Mailchimp, 2020'de yıldan yıla yüzde 20 artışla 800 milyon dolar gelir bildirmişti. Şirketin gelirinin yarısı ABD dışından geliyor. Şirket, satın alma sonrasında Atlanta, Georgia merkezli olmaya devam edecek ve mevcut markası altında faaliyet gösterecek.

1983 yılında Scott Cook ve Tom Proulx tarafından kurulan Intuit ise kuruluşundan 10 yıl sonra halka açıldı ve şu anda dünya çapında dokuz lokasyonda 20 ofiste 10 binden fazla çalışana sahip. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.