WhatsApp'ın iOS uygulamasına sesli mesajları yazıya çeviren yeni bir özellik ekleniyor

WhatsApp'a uzun süredir beklediğimiz, sesli mesaj göndermeyi sevenleri mutlu edecek bir özellik geliyor. Facebook çatısı altında bulunan WhatsApp, artık sesli mesajları dilediğimiz zaman yazı formatında görmemizi de sağlayacak. 
WhatsApp'ın iOS uygulamasına sesli mesajları yazıya çeviren yeni bir özellik ekleniyor

Geçtiğimiz haftalarda Avrupa'da kişisel verilen korunması kanunu ihlal ettiği için 225 milyon euro para cezasına çarptırılan dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a uzun süredir beklediğimiz, sesli mesaj göndermeyi sevenleri mutlu edecek bir özellik geliyor. Facebook çatısı altında bulunan WhatsApp, artık sesli mesajları dilediğimiz zaman yazı formatında görmemizi de sağlayacak. 

WABetaInfo tarafından ortaya çıkarılan özellik ile WhatsApp, tamamen kullanıcının cihazında yapılacak yeni bir sesli mesaj transkripsiyonu üzerinde çalışıyor, bu da WhatsApp'ın ve Facebook'un bu mesajlara erişemeyeceği anlamına geliyor. WABetaInfo, kullanıcının sesli mesajlarının Apple'ın konuşma tanıma teknolojisini geliştirmesine yardımcı olacağını ve bunun tamamen isteğe bağlı bir özellik olduğunu belirtiyor. Yani her sesli mesaj otomatik olarak yazıya çevirilmeyecek, eğer kullanıcı isterse bu özelliği kullanacak. 

Sesli mesajın transkripsiyonunu ilk kez kullanacağınız zaman WhatsApp size "“WhatsApp” Konuşma Tanıma'ya Erişmek İstiyor" şeklinde bir bildirim gönderecek. Bildirimin içeriğinde ise "Bu uygulamadan gelen konuşma verileri, isteklerinizi işlemek için Apple'a gönderilecektir. Bu, Apple'ın konuşma tanıma teknolojisini geliştirmesine de yardımcı olacak. Sesli mesajları metne dönüştürün." ifadesi yer alıyor.

Eğer siz bu bildirimi onaylarsanız sesli mesajlarınız otomatik olarak yazıya dönüştürülmeye hazır oluyor. Uygulamayı konuşma tanımaya erişmek için kabul ettikten sonra kullanıcılar, "Transkript" bölümü ile deşifre hizmetini deneyebilmiş olacaklar.

Bahsi geçen özellik hala geliştirme aşamasında o yüzden şu anda WhatsApp'ın herkese açık beta test kullanıcıları bu özelliği deneyemiyor. Özelliğin ne zaman aktif edileceği veya Android'e gelip gelmeyeceği ise belirsizliğini koruyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.