NASA'nın GOES-U uydusu SpaceX tarafından fırlatılacak

Hava durumu uydusu olarak tanımlanan GOES-U, Nisan 2024’te Kennedy Uzay İstasyonu’ndan bir Falcon Heavy roketi ile fırlatılacak.
NASA'nın GOES-U uydusu SpaceX tarafından fırlatılacak

Geçen haftalarda SpaceX'in kurucusu ve CEO'su Elon Musk, SpaceX'in aya iniş aracının 2024'ten önce görevine hazır olacağını beklediklerini söylemiş. Twitter üzerinden Musk'a şirketin tasarım zaman çizelgesi sorulduğunda, Musk şu anda henüz erken bir tarihte olduklarını belirtmişti. NASA ise 2024'ün, aya gitmek için en olası tarih olduğunu söylemişti.

Bugün şirketle ilgili başka bir gelişme gündeme geldi. Geçen hafta Cuma günü NASA, Operasyonel Çevre Uydusu GOES-U'nun fırlatılması için SpaceX'i seçtiğini açıkladı. Bir hava durumu uydusu olarak tanımlanan GOES-U, Nisan 2024’te Kennedy Uzay İstasyonu’ndan bir Falcon Heavy roketi ile fırlatılacak. İki şirket, bu anlaşmanın bedeli ise 152,5 milyon dolar olarak açıkladı.  

GOES-U; hava durumu, okyanuslar ve çevre hakkında gelişmiş görüntüler ve atmosferik ölçümleri sağlıyor. Uydu, toplam yıldırım aktivitesinin gerçek zamanlı haritasının izlenebilecek. Proje, NASA ile ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi tarafından ortak yürütülüyor. Uydular, dünyayı gözlemliyor ve gerekli verileri sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.