Google'ın Material You tasarımı Android'e geliyor

Google, bugünden itibaren yeni Material You tasarım sistemini Android'de Gmail, Takvim, Dokümanlar ve daha fazlası için sunuyor.
Google'ın Material You tasarımı Android'e geliyor

Google, bugünden itibaren yeni Material You tasarım sistemini Android'de Gmail, Takvim, Dokümanlar ve daha fazlası için sunuyor. Yeni görünüm, daha iyi okunabilirlik için gezinme çubuklarında, iyileştirilmiş işlem düğmelerinde ve Google'ın Sans metninde yapılan değişiklikleri içeriyor. Bu entegrasyon, büyük butonlar, değişen renkler, daha yumuşak animasyonlar ve yerleşik uygulamalarda bazı revizyonlar içeren daha büyük Android 12 yeniden tasarımının bir parçası olarak karşımıza çıkıyor.

Google tarafından yapılan açıklamaya göre Android 12 veya daha yenisine sahip Pixel cihazlarda, daha dinamik ve kişiselleştirilmiş bir görünüm için uygulamalarınızın renklerini cihazınızın duvar kağıdıyla eşleştirme seçeneğine sahip olacaksınız.

Mevcut erişilebilirlik desteğini genişletmek için Material You, kullanıcı tercihlerine ve uygulama bağlamına göre kontrastı, boyutu ve çizgi genişliğini otomatik olarak ayarlayacak. Renk kodlu dosya türleri, klasör renkleri veya uygulama içi uyarılar gibi önceden var olan renk şemaları ise değişmeden aynı kalacak.

Tasarım değişiklikleri Gmail, Google Drive, Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar'da halihazırda mevcut. Ayrıca 20 Eylül'de Google Takvim'de ve 19 Eylül'de Google Meet'te bu değişimleri görmek mümkün olacak. Tüm tasarım değişiklikleri hem kişisel Google hesapları hem de Google Workspace müşterileri tarafından kullanılabilecek. Yeni tasarımlar, tüm Google Workspace müşterilerinin yanı sıra G Suite Basic, Business ve kişisel Google hesabı kullanıcılarına sunuluyor.

Google'ın kısa süre önde Android 12 için son beta sürümü yayınladığını da hatırlatalım. Android 12 beta sistemi, en son düzetmeler ve optimizasyonlarda önemli değişiklikler gerekmiyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu entegrasyon ve güncelleme, Android 12 ile birlikte geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.