Twitter'ın ilk olarak Türkiye’de test ettiği Reactions ile Beğen düğmesine ek dört emoji geliyor

Daha önce sıklıkla Facebook'ta gördüğümüz ifadeler, şimdi Twitter'da da kendini göstermeye başlayacak. 
Twitter'ın ilk olarak Türkiye’de test ettiği Reactions ile Beğen düğmesine ek dört emoji geliyor

Son zamanlarda platformunda yaptığı yeniliklerle sıkça gündeme gelen Twitter, Twitter Reactions özelliğini sınırlı bir süre için özel olarak Türkiye'de deneyeceğini açıkladı. Bu yeni özellik kapsamında daha önce sıklıkla Facebook'ta gördüğümüz ifadeler, şimdi Twitter'da da kendini göstermeye başlayacak. 

Twitter’dan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

Bir beğeni her zaman *tüm hisleri* karşılamadığından, insanlara bir Tweet hakkındaki duygularını hızlı ve kolay bir şekilde paylaşmaları adına yeni bir yol sağlamak için bir dizi emoji ekledik: 😂 , 🤔 , 👏 , 😢 ve tabii ki ❤️, veya beğeni. Tepkiler ayrıca, bir Tweetin yanında (gerçek zamanlı olarak Beğen düğmesinin yanında) gösterildiğinden, konuşma ilerledikçe diğerlerinin konuşmayı daha iyi anlamalarına yardımcı olacak. Twitter çok çeşitli insanlara, kültürlere ve topluluklara sahiptir. Bu nedenle, evrensel olarak tanınan ve insanların Tweetler hakkında ifade etmek istediklerini temsil eden ve nihayetinde daha anlamlı konuşmaları teşvik eden emojiler bulmaya çalıştık. 

Şirket, emojileri belirlerken, Tweetlerde en sık kullanılan kelimeleri ve emojileri  dikkate aldığını belirtiyor. Twitter'ın paylaştığı bilgilere göre tweetlerde en çok  gülme emojisi kullanılıyor. 

Bunu yapmak için, Tweetlerde en sık kullanılan kelimelerin ve emojilerin neler olduğunu araştırdık ve insanların Tweetleri okurken neler hissettiklerine ve hangi emojilerin dünya çapında yankı bulduğuna dair anketler gerçekleştirdik. Tweetlerde en çok kullanılan emojinin gülme emojisi 😂 olduğunu bulduk. Aynı zamanda çoğu insan bize 'komik', 'destek'/'neşe', 'anlaşma' ve 'harika' etrafında dönen tepkileri hem ifade etmeyi hem de almayı tercih edeceklerini söyledi. İnsanların Tweetleri okurken hissettikleri en önemli duyguların ‘eğlenmiş’ ve ‘meraklı’ olduğunu belirledik. 'Hayal kırıklığı' ve 'öfke' aynı zamanda insanların Tweetleri okurken hissettikleri yaygın duygular olsa da ve bazı insanlar Tweetlere katılmadıklarını ifade etmek istese de şu anda bunları emoji reaksiyonları olarak dahil etmiyoruz. Amacımız her zaman herkese açık ve sağlıklı sohbeti desteklemek ve mevcut emoji setimizin sohbetleri nasıl etkileyeceğini görmek istiyoruz. Konuştuğumuz kişiler, bazı düşüncelerine olumsuz tepkiler almaktan endişe duyduklarını ve insanlar Tweetleri hakkında böyle hissederse, daha fazla bağlama izin veren diğer etkileşim yöntemlerini tercih edeceklerini belirtti.” 

Twitter, bu açıklamalara ek olarak topluluk geri bildirimlerine ve devam eden öğrenmelere dayalı olarak ek emoji reaksiyonlarını yinelemeye ve test etmeye devam edeceğini de belirtti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.