Açık kaynaklı güvenlik tarama platformu Snyk, 530 milyon dolar yatırım aldı

Açık kaynaklı güvenlik tarama platformu Snyk, Tiger Global ve Sands Capital'ın liderliği üstlendiği F Serisi yatırım turunda 530 milyon dolar yatırım aldı.
Açık kaynaklı güvenlik tarama platformu Snyk, 530 milyon dolar yatırım aldı

Açık kaynaklı güvenlik tarama platformu Snyk, Tiger Global ve Sands Capital'ın liderliği üstlendiği F Serisi yatırım turunda 530 milyon dolar yatırım aldı. Tura, BlackRock, Accel, Salesforce Ventures, Atlassian Ventures ve Coatue da katıldı. F Serisi'nin 300 milyon doları nakit yatırım olarak gerçekleşirken; geri kalan kısım şirketlerin hisse satın alımı şeklinde karşımıza çıkıyor. Snyk'in değerlemesi de 8.5 milyar dolara ulaştı.

Snyk'in SaaS platformu, geliştiricilerin açık kaynak kod tabanlarında, kapsayıcılarında ve Kubernetes uygulamalarında güvenlik açıklarını ve lisans ihlallerini belirlemelerine yardımcı oluyor. Snyk müşterileri, GitHub, GitLab veya Bitbucket olsun, kod depolarını bağlayarak, Snyk'in sorunun bir açıklamasını sunmasını, koddaki kusurun nerede olduğunu göstermesini talpe edebiliyor ve öneri sunmasını sağlayan güvenlik açığı veritabanına erişebiliyor.

Platform geliştiricilere güvenli uygulamalar oluşturma ve güvenlik ekiplerini dijital dünyanın taleplerini karşılayacak şekilde donatma imkanı sunuyor. Geliştirici öncelikli yaklaşımı ile kuruluşların uygulamalarının üretkenlik, gelir artışı, müşteri memnuniyeti, maliyet tasarrufu ve genel olarak iyileştirilmiş bir güvenlik gibi tüm kritik bileşenlerini koddan buluta kadar güvence altına almalarını sağlıyor.

2015 yılında Assaf Hefetz, Danny Grander ve Guy Podjarny tarafından hayata geçirilen Snyk, sorunları yalnızca canlı kod tabanına girmeden önce değil, aynı zamanda geliştirici kodlarını canlı bir şekilde yakalamayı hedefliyor. Snyk'in kurucu ortağı ve CEO'su Guy Podjarny, güvenliğin artık tamamen geliştiricilere ait olması gerektiğini; böylece geliştiricilerin güvenlik sorunlarını ortaya çıktıkça gerçek zamanlı olarak ele alacak donanıma sahip olacaklarını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.