Microsoft, video düzenleme uygulaması Clipchamp'i satın aldı

Microsoft, Avustralya merkezli video düzenleme uygulaması Clipchamp'i satın aldığını duyurdu. Anlaşmanın şartları açıklanmadı.
Microsoft, video düzenleme uygulaması Clipchamp'i satın aldı

Microsoft, Avustralya merkezli video düzenleme uygulaması Clipchamp'i satın aldığını duyurdu. Anlaşmanın şartları açıklanmadı. Ancak Microsoft'un ofis medya grubunun CVP'si Chris Pratley, satın almanın Microsoft'un Clipchamp teknolojisini Windows'a ve Microsoft 365 aracılığıyla sunulan ürün tekliflerine dahil etmesini sağlayacağını söyledi.

Clipchamp, 2013 yılında eski SAP çalışanları Alexander Dreiling, David Hewitt, Soeren Balko ve Tobias Raub tarafından hayata geçirildi. Platform, bir web uygulamasını donanım hızlandırma ile birleştirerek kullanıcıların çok kanallı bir ses ve video düzenleyicide şablonlar, filtreler, stiller, geçişler ve stok medya ile videolar oluşturmasını sağlıyor.

Clipchamp, sosyal medya için yerleşik paylaşım araçlarına sahip. Böylelikle Twitter, Pinterest ve Facebook gibi sosyal ağlar için çıktı stilleri ile o platformlara uygun görsel boyutları sunuyor. Ayrıca Dropbox, Google Drive ve OneDrive'ı destekliyor ve kullanıcıların projeleri farklı cihazlar ve bulut arasında senkronize etmesine olanak tanıyor.

Clipchamp, temmuz ayında yaptığı açıklamada yıllık yüzde 54 artışla 390 binden fazla şirkette, 17 milyon kayıtlı kullanıcıya sahip olduğunu açıklamıştı. Clipchamp'in web sitesine baktığımızda yazılımı kullanan şirketler arasında Deloitte, Google, Microsoft ve Zendesk gibi isimleri görüyoruz.

Microsoft tarafından yapılan açıklamada küçük işletme sahiplerinin, pazarlamacılar, fenomenler, öğrenciler, eğitimciler, aileler ve her türden çalışanın, minimum çabayla harika videolar oluşturma yeteneğine ihtiyaç duyulduğu ifadesi yer alıyor. İster 10 saniyelik bir sosyal medya reklamı, ister bir ürün için 2 dakikalık bir sunum veya 20 dakikalık bir eğitim videosu olsun, Clipchamp ve Microsoft'un ihtiyaç duyulan araçları ve deneyimi sağlayacağı belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.