85 milyon dolar yatırım alan Marshmallow'un değerlemesi 1,25 milyar doları aştı

Marshmallow tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, alınan 85 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte değerlemesini 1,25 milyar dolara çıkardı
85 milyon dolar yatırım alan Marshmallow'un değerlemesi 1,25 milyar doları aştı

Temelinde sigorta teknolojilerine odaklanan bir girişim olarak karşımıza çıkan Birleşik Krallık merkezli Marshmallow, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Edindiğimiz bilgilere göre B serisi yatırım turunda 85 milyon dolar yatırım alan Marshmallow, değerleme anlamında önemli bir barajı de aşmış oldu.

Marshmallow tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, alınan 85 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte değerlemesini 1,25 milyar dolara çıkardı. Karşılaştırmak gerekirse en son 2020 yılının Kasım ayında 30 milyon dolar yatırım alan Marshmallow'un değerlemesi 310 milyon dolar seviyelerindeydi.

Kısacası Marshmallow, 1 yıldan daha kısa bir sürede değerlemesini 4 katına çıkararak unicorn oldu. Söz konusu 85 milyon dolarlık yatırımın aralarında Passion Capital, Investec Bank ve Scor yatırımcılardan geldiğini de ekleyelim. Alınan yeni yatırım ile birlikte Marshmallow'un bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 116 milyon doları aştı.

2017 yılında Alexander Kent-Braham, David Goate ve Oliver Kent-Braham tarafından Londra'da kurulan Marshmallow, algoritmaları sayesinde sigorta teknolojilerine yeni bir yaklaşım getirme hedefi ile kuruldu. Otomobiller için sigorta sunan bir çözüme sahip olan son 6 ay içinde yüzde 100 oranında büyüyerek 100 bini aşkın sigorta poliçesi satmayı da başardı.

Marshmallow tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yatırım, gençler için yeni ürünler geliştirilmesi ve Birleşik Krallık dışındaki pazarlara açılmak için kullanılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.