Yeni altyapılardansa veri setleri arasındaki kopuklukların giderilmesine öncelik verilmesi gerekiyor

Veri miktarının artması bu konuları öne çıkartmakla birlikte farklı veritabanları arasındaki bağlantı eksiklikleri şirketleri zorlamakta. Bu nedenle de önceliklendirme konusunda bu konunun daha çok ele alınması bekleniyor.
Yeni altyapılardansa veri setleri arasındaki kopuklukların giderilmesine öncelik verilmesi gerekiyor

2021'in son çeyreğine yaklaşırken geçtiğimiz seneden bu yana en çok üzerinde konuşulan konulardan birinin veri ve analitik konuları olduğunu görmekteyiz. Veri analitiği kalemlerine daha çok bütçe ayrılması ya da bütçelerini değiştirmemiş şirketlerin dağılımı değiştirerek daha iyi olmak istedikleri veri konuları, şirketlerin öncelikleri ve stratejileri ile birlikte iş tanımlarını bile değiştirmiş durumda. 

Veri bilimi, analitiği ya da yapay zeka algoritmaları elbette yeni konular değil ancak geldiğimiz noktada verinin ne olduğu ve nasıl kullanılması gerekliliği ve ihtiyacı üzerine daha çok düşünmekteyiz. Bu konudaki farkındalık ve beklentiler de değiştikçe veri ile ilgili çeşitli kullanımlar ve gelecek beklentileri de şekillenmekte. Bu nedenle de veriler arasındaki bağlantıları kurmak ve buna göre öngörüler yapmanın da önemi artmakta. Zaten büyük veri, yapay zeka ve makine öğrenimi algoritmalarının da etkili bir şekilde kullanılabilmesi için eldeki verinin doğru ve güncel olması; aradaki bağlantıları kuracak veritabanları hazırlanmasına dayanıyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.