KOBİ'ler için insan kaynakları yönetimi yazılımı sunan Factorial, 80 milyon dolar yatırım aldı

Küçük ve orta ölçekli işletmeler için insan kaynakları yazılım platformu olarak faaliyet gösteren İspanya merkezli Factorial, Tiger Global'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 80 milyon dolar yatırım aldı.
KOBİ'ler için insan kaynakları yönetimi yazılımı sunan Factorial, 80 milyon dolar yatırım aldı

Küçük ve orta ölçekli işletmeler için insan kaynakları yazılım platformu olarak faaliyet gösteren İspanya merkezli Factorial, Tiger Global'ın liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 80 milyon dolar yatırım aldı. Tura, CRV, Creandum, Point Nine ve K Fund da katıldı. Alınan yatırımla beraber şirketin değerlemesi de 530 milyon dolara ulaştı. 

Pau Ramon, Jordi Romero ve Bernat Farrero tarafından 2016 yılında hayata geçirilen Factorial, tatil yönetimi, bordro, belge yönetimi ve çalışanlara sağlanan faydaları entegre eden, küçük ve orta ölçekli işletmeler için insan kaynakları yazılım platformu olarak faaliyet gösteriyor.

Platform, bir şirketin insan kaynakları görevlerini otomatikleştiriyor ve hataları azaltıyor. Böylelikle şirket verilerinin görünürlüğünü sağlıyor. Şirket, fiili bordro süreci veya adayları tedarik etme gibi diğer hizmetler için daha yerelleştirilmiş üçüncü taraflarla ortaklık kuruyor ve onlarla bütünleşiyor.

Şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Jordi Romero, Factorial'ın son 18 ayda büyüdüğünü ve 65 ülkede, ortalama büyüklükte 75 binden fazla müşteriye sahip olduğunu söyledi. Şirket, aldığı yeni yatırımı operasyonlarını coğrafi olarak, bilhassa Latin Amerika pazarlarında daha da genişletmek ve ürününü geliştirmek için kullanacağını belirtti. 

Şirketin rakipleri arasında PeopleHR, Workday, Infor, ADP, Zenefits, Gusto gibi isimler bulunuyor. Tiger Global Ortağı John Curtius yaptığı açıklamada, İK yazılımı pazarının Avrupa'da çok büyük olduğunu ve Factorial'ın bundan yararlanmak için inanılmaz derecede iyi bir konumda bulunduğunu söyledi. CRV'nin Genel Ortağı Reid Christian ise bu yatırımdan dolayı heyecen duyduklarını dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.