Türkiye İş Bankası'ndan dikkat çeken bir sürdürülebilirlik projesi: "Geleceğe Orman"

Türkiye İş Bankası müşterileri İşCep uygulaması üzerinden Geleceğe Orman’a katılarak, çevreye duyarlı bankacılık işlemlerinin yanı sıra gündelik hayatlarındaki aktiviteleri karşılığında da karbon puanı kazanabilecekler.
Türkiye İş Bankası'ndan dikkat çeken bir sürdürülebilirlik projesi:

Hem ülkemiz hem de tüm dünya için en önemli kavramlardan biri haline gelen sürdürülebilir konusunda önemli adımlar atılmaya devam ediyor. Türkiye İş Bankası tarafından aktarılan bilgilere göre banka, sürdürülebilir bir gelecek hedefi doğrultusunda geliştirdiği "Geleceğe Orman" uygulamasını hayata geçirdi.

Türkiye İş Bankası müşterileri İşCep uygulaması üzerinden Geleceğe Orman’a katılarak, çevreye duyarlı bankacılık işlemlerinin yanı sıra gündelik hayatlarındaki aktiviteleri karşılığında da karbon puanı kazanabilecekler. İlk etapta Geleceğe Orman projesi kapsamında 13 işlem karbon puan ile ödüllendirilecek. Kazanılan puanlar 1000'e ulaştığında ise banka müşteriler adına TEMA Vakfı aracılığıyla fidan dikimi yapılacak.

Karbon puanlarınızın toplamı 1000 değerine ulaştığında İşCep Geleceğe Orman menüsünden "Fidan Bağışı Yap" butonuna basarak talebinizi iletmeniz sonrasında Türkiye İş Bankası TEMA Vakfı’na sizin adınıza fidan bağışında bulunacak. Adına bağış yapılan müşteriler TEMA Vakfı tarafından adlarına düzenlenmiş bağış sertifikalarına İşCep uygulamasından ulaşabilecekler.

Örnek vermek gerekirse "Görüntülü görüşme ile müşteri olunması" 80, "Kredi kartı hesap özetinin dijital ekstre olarak tercih edilmesi" 80 ve "Otomatik kredi kartı ödeme talimatı verilmesi" ise 40 karbon puan kazandıracak.

Geleceğe Orman'ın İşCep uygulaması aracılığı ile adımlarınızı sayabildiğini de ekleyelim. Bunun için Android platformunda Google Fit ve iOS'te ise Apple Health'e bağlanan uygulama, her gün en az 2 bin adım atan kullanıcılarına 2 karbon puan veriyor.

Türkiye İş Bankası tarafından paylaşılan bilgilere göre Geleceğe Orman uygulaması kapsamında ilk 3 yılda toplam 1 milyon adet fidan dikimi yapılması öngörülüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.