Amazon'da büyüyen işletmelere yatırım yapmaya odaklanan Olsam, 165 milyon dolar yatırım aldı

Amazon'daki başarılı işletmeleri satın alarak büyümeye odaklanan İngiltere merkezli yatırım ağı Olsam, Apeiron Investment Group'un liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda 165 milyon dolar yatırım aldı.
Amazon'da büyüyen işletmelere yatırım yapmaya odaklanan Olsam, 165 milyon dolar yatırım aldı

Amazon'daki başarılı işletmeleri satın alarak büyümeye odaklanan İngiltere merkezli yatırım ağı Olsam, Apeiron Investment Group'un liderliği üstlendiği A Serisi yatırım turunda birleşme ve satın alma stratejisini artırmak üzere 165 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Elevat3 Capital da katıldı. Şirket aldığı bu yatırımla yeni satın almaların yanı sıra kendi teknolojisini geliştirecek, aynı zamanda çalışan sayısını artıracak. 

Olsam, Sam Horbye ve Ollie Horbye kardeşler tarafından hayata geçirildi. Zaten şirketin ismi de kardeşlerin isimlerinin bir kombinasyonu. Sam Horbye, daha önce şirketin iş pazarını oluşturmak ve yönetmek de dahil olmak üzere Amazon'da yıllarca çalışırken, Ollie Horbye ise stratejik danışmanlık ve finansal hizmetler üzerinde görev yaptı.

Olsam, yatırımlar söz konusu olduğunda yalnızca olağan tüketicileri odağına almıyor, aynı zamanda işletmelere satış yapan satıcılara da odaklanarak, hedef şirketler söz konusu olduğunda biraz farklı bir yaklaşım benimsiyor. B2B satışın, şu anda Amazon'un pazar yerinde en hızlı büyüyen segmentlerden biri ve aynı zamanda tüketiciler tarafından en çok gözden kaçırılanlardan biri olduğunu söyleyebiliriz.

Amazon'da dünya çapında satış yapan yaklaşık 10 milyon satıcı olduğu tahmin ediliyor. Olsam, bu işletmeleri satın almak için kümülatif olarak yaklaşık 7 milyar dolar harcandığını söylüyor. Şirket, yalnızca İngiltere'de Amazon platformunda her biri 1 milyon dolardan fazla satış yapan yaklaşık 3 bin işletme olduğunu iddia ediyor. Şirket, yaptığı işi bilhssa İngiltere üzerine inşa ediyor ve bu işletmelere yatırım yaparak veya onları satın alarak büyüme stratejisine odaklanıyor. Yani özetle Olsam; bu işletmelere yatırım yapmak için bir özel sermaye yatırım modeli uyguluyor.

Aslında Olsam'ın yaptığı işi İngiltere'de yapan başka şirketler de var. Hatta bu kapsamda öne çıkan isimlerin Heroes, Scythia, Mothership ve Excite Foundry olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca globalde Thrasio'nun yanı sıra ülkemizde de benzer işi yapan, geçtiğimiz günlerde size detaylı bir şekilde aktardığımız RubiBrands var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.