TikTok'un çatı şirketi ByteDance, VR kulaklık üreticisi Pico'yu satın alıyor

Pico, Neo bağımsız sanal gerçeklik kulaklıkları serisiyle tanınıyor. Pico'nun Facebook'un Oculus'u ve Çinli şirket DPVR'ın ardından üçüncü en büyük VR kulaklık üreticisi olduğu tahmin ediliyor.
TikTok'un çatı şirketi ByteDance, VR kulaklık üreticisi Pico'yu satın alıyor

Bir süredir, TikTok'un çatı şirketi ByteDance'in Çinli sanal gerçeklik kulaklık üreticisi Pico'yu satın alacağına dair söylentiler mevcuttu. CNBC'nin haberine göre ise bu söylentiler gerçek oldu ve ByteDance, Pico'yu satın alarak sanal gerçekliğe ilk adımını attı.

ByteDance, anlaşmanın finansal şartlarını açıklamadı ancak şirketin yaptığı açıklamada, Pico’nun kapsamlı yazılım ve donanım teknolojileri paketinin yanı sıra ekibin yetenek ve uzmanlığının kendileri için sanal gerçeklik alanına girişi destekleyeceğini söyledi. Şirket, gelişmekte olan bu alana uzun vadeli yatırım yapmayı düşündüğünü de belirtti.

Pico, en son piyasaya sürdüğü Pico Neo 3 de dahil olmak üzere Neo bağımsız sanal gerçeklik kulaklıkları serisiyle tanınıyor. Şirket hem tüketici hem de profesyonel müşterilere hitap ediyor ve bir IDC raporuna göre Pico'nun Facebook'un yan kuruluşu Oculus ve Çinli şirket DPVR'ın ardından üçüncü en büyük VR kulaklık üreticisi olduğu tahmin ediliyor. IDC’ye göre 2021′in ilk çeyreğinde Pico'nun sevkiyatları yıllık bazda yüzde 44,7 arttığını da belirtelim.

Pico, tüketici odaklı Neo 3'ün yalnızca Asya'da piyasaya sürerken; Neo 3 Pro ve Neo 3 Pro Eye ile Kuzey Amerika ve Avrupa'da da piyasaya sürülecek şekilde faaliyet gösterdiği pazarı yavaş yavaş genişletiyor.

ByteDance'in Pico'yu satın alması ile TikTok'a herhangi bir entegrasyon uygulanacağı düşünülmüyor. Yani Pico, şu an için TikTok'a herhangi bir fayda sağlayacak gibi durmuyor, ancak bu noktada net bir yorum yapabilmek için gelecek dönemi beklemek faydalı olacaktır. Ayrıca satın almanın Pico'nun dağıtım planlarını nasıl etkileyeceği de henüz net değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.