Tele genetik danışmanlık hizmeti veren GeneMatters', Genome Medical tarafından satın alındı

Genome Medical tarafından satın alınan telegenetik danışmanlık platformu GeneMatters', Casdin Capital liderliğindeki 60 milyon dolarlık yatırım aldı. Bu iki haber aynı anda duyruldu.
Tele genetik danışmanlık hizmeti veren GeneMatters', Genome Medical tarafından satın alındı

Covid-19 hastalığına neden olan virüsün bütün dünyaya yayılmasıyla birçok sağlık hizmeti sunum  yöntemi değişti.  Özellikle kanser genetik danışma ve eğitim hizmetlerinin yüz yüze  sağlanması uzun bir süre mümkün olmadı. Tele yani uzaktan sağlık uygulamaları özellikle hastaların randevularını uzaktan takip edilmesini sağladı. Dolayısıyla bu hizmeti veren girişimler, yatırım  ya da satın alma konusunda bir adım daha öne çıktı. Telegenetik danışmanlık platformu GeneMatters, bugün iki önemli haberle gündeme geldi. 

Bugün edindiğimiz bilgilere göre şirket, Genome Medical tarafından satın alındı. Girişim, Genome Medical'in tamamına sahip olduğu bir yan kuruluş olarak faaliyet gösterecek. GeneMatters aynı anda Casdin Capital liderliğindeki 60 milyon dolarlık yatırım da aldı. Şirket, bu finansman kaynağını insan kaynaklarını ve hizmet alanını genişletmek için kullanacak. Bu doğrultuda Casdin Capital'in kurucusu Eli Casdin; Casdin Capital'den Shaun Rodriguez ve GeneMatters'ın kurucu ortağı ve başkanı Jill Davies yönetim kurulunda yer alacak.

GeneMatters'tan Davies, "GeneMatters'ın ilk günden itibaren misyonu, hastaların genetik hizmetlerine olan erişimini artırmak ve hastaya karar verme sürecini desteklemek olmaktı. Genom Medical'in bir parçası olmamız sayesinde daha fazla hastaya hizmet vereceğiz" diye konuşarak satın almanın şirket için önemini açıkladı. 

GeneMatters, hastalara genetik danışmanlık bir girişim olarak tanımlanıyor.  Şirket; hastaneler, genetik test laboratuvarları ve ilaç şirketleriyle çalışıyor. Hastalar telefon veya görüntülü konuşma yoluyla 30 ila 60 dakika arasında genetik danışmanlarla uzaktan bağlantı kuruyor.  Şirket; üreme sağlığı, onkoloji, pediatri, kardiyoloji, nöroloji gibi alanlarda genetik danışmanlık veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.