Teknopark İstanbul girişimi Rise X, 1 milyon euro değerleme üzerinden yatırım aldı

Söz konusu yatırım, TTAF Elektronik şirketi tarafından yapıldı. Rise X girişimine ne kadar yatırım yapıldığı ise paylaşılmadı.
Teknopark İstanbul girişimi Rise X, 1 milyon euro değerleme üzerinden yatırım aldı

Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi olan Cube Incubation'da faaliyet gösteren bir girişim olarak karşımıza çıkan Rise X, yatırım aldığını duyurdu. Rise X Teknoloji tarafından paylaşılan bilgilere göre girişim, 1 milyon euro değerleme üzerinden yatırım aldı.

Rise X girişimine ne kadar yatırım yapıldığı ise paylaşılmadı. Söz konusu yatırım, TTAF Elektronik şirketi tarafından yapıldı. Yatırım kapsamında 10 kişilik ekip için bilgisayarlar, bilgisayar aksesuarları, gerekli lisanslar, girişimin elektronik Ar-Ge süreçleri için gerekli olan Osiloskoplar, güç kaynakları, 3D Yazıcılar, hassas ölçüm cihazları, kalite ve test ekipmanları gibi tüm ekipmanlar sağlanırken 300 m2’lik bir alan da Rise X’e tahsis edilecek.

Ayrıca Rise X girişiminin geliştirmelerini yapabilmesi için 6 bin m2’lik bir üretim parkurunun girişimin hizmetine sunulduğunu ve teknik personel desteği, proje desteği, finansman desteği gibi desteklerin de TTAF Elektronik tarafından sağlanacağını da paylaşalım.

Yatırım ile birlikte TTAF Elektronik’in tüm Ar-Ge süreçleri Rise X Teknoloji tarafından yürütülecek. Katma değeri yüksek projeler geliştiren Rise X girişimi, sağlık teknolojileri, savunma sanayi, otomotiv endüstrisi ve endüstriyel cihazlar olmak üzere sektörün ihtiyaçlarına çözüm üretmek, katma değeri yüksek projeler geliştirmek ve ithalat oranı yüksek ürünleri millileştirerek ithalatı ihracata çevirmeyi hedefleyerek kurulmuş bir Ar-Ge firması olarak hizmet sunuyor.

Alınan yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan Rise X Teknoloji Genel Müdürü Reha Atabey Açıkgöz, TAFF Elektronik’ten aldıklarını yatırımı Ar-Ge geliştirmeler için kullanacaklarını ve teknoloji parkuru, ekipman desteği ile birlikte ülkemiz için küresel arenada kritik öneme sahip alanlarda akıllı çözümler geliştirmeye odaklanacaklarını paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.