Otomasyonun kullanımı artsa da etkinliği konusunda soru işaretleri gözleniyor

Otomasyon kullanımı artmış olsa da bu araçların tam potansiyeline ulaşmış olduğunu düşünen profesyonellerin sayısı henüz az. Daha etkin bir yönetim içinse mevcut sistemlerde bazı düzenlemelere ihtiyaç duyulmakta.
Otomasyonun kullanımı artsa da etkinliği konusunda soru işaretleri gözleniyor

Otomasyon araçlarının kullanımı yaygın olsa da yarattığı faydanın görülmesi açısından biraz daha geri planda kaldığı söyleniyor. Satışları artırmak, müşteri etkileşimin yükseltmek ya da deneyimi iyileştirmek gibi amaçlar nedeniyle daha çok kullanıldığı söylenen otomasyon araçlarının gerçekten tam potansiyeline ulaştığını görenler 5 kişiden sadece biri. 

Bu araçlarda tam potansiyelin altında kalınmasının nedenlerine baktığımızda eğitim ve kaynak eksikliği ile bu araçları yönetmek konusundaki sorunların öne çıktığını görmekteyiz. Yapay zeka araçlarının organizasyon geneline adapte olmasında da geri planda kalmasında başlıca nedenlerinden biri olan eğitim ve kaynak eksikliği benzer tüm yeniliklerde kendini göstermekte. Her ne kadar şirketlerin yeni araçlar için gerekli eğitimleri tanımlasalar da ya bu araçların tam olarak hayata geçmesindeki eksiklik. ya da iş yapış şeklinin değişmesindeki bariyerler nedeniyle çalışanların hala bilgi konusunda eksiklik çektiğini görmekteyiz. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.