Kişiselleştirme ile müşteri sadakati arasındaki ilişki arasında nedensellik olduğu bilinmekte. Özellikle müşterinin ihtiyacına uygun müşteri hizmetleri, destek ve diğer servislerin geliştirilmesi için kişisel bilgiler ve yolculuk tarihi gibi veriler ile müşteriye özel teklifler sunulması artık yeni ve farklı bir gelişmeden neredeyse hijyen faktör haline geldi.
Bununla birlikte kişiselleştirmenin ne şekilde yapılması gerektiği konusunda birçok farklı görüş söz konusu. Her kişiselleştirme eforu başarılı dönüşler ile desteklenmiyor. Doğru şekilde tasarlanmamış teklif dizinleri ya da otomasyon ile gönderilen mesajlar gibi genel geçer uygulamalar, gerçekten kişisel hissettirmemekle kalmıyor aynı zamanda müşterilerin kafasını karıştıran ve bir sonraki alışverişlerini etkileyecek çıktılara neden olabiliyor.
Farklı kanallardan marka ve perakendecilere ulaşan müşteriler aradıkları her kelimenin karşılarında reklam olarak görünmesini kişiselleştirme olarak görmüyor. Genel geçer bir şekilde yerleştirilen arama motorlarından elde edilen önerilerin iyi bir veri seti ile desteklenmediği sürece herhangi bir aşamada memnuniyet ya da sadakate etkisi olmayacağı kesin.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap