Marka ile müşteri ilişkisinin gelişmesi için farklı kişiselleştirme yöntemlerine ihtiyaç var

Müşteriler kötü deneyimlerini paylaşırken marka ile ilişkilerini de yeniden gözden geçirmiş oluyor. Kişiselleştirme ile ilgili sorunlar yaşayanlar başta olmak üzere bu sürecin yeniden tanımlanmasına ihtiyaç olduğu gözlemlenmekte.
Marka ile müşteri ilişkisinin gelişmesi için farklı kişiselleştirme yöntemlerine ihtiyaç var

Kişiselleştirme ile müşteri sadakati arasındaki ilişki arasında nedensellik olduğu bilinmekte. Özellikle müşterinin ihtiyacına uygun müşteri hizmetleri, destek ve diğer servislerin geliştirilmesi için kişisel bilgiler ve yolculuk tarihi gibi veriler ile müşteriye özel teklifler sunulması artık yeni ve farklı bir gelişmeden neredeyse hijyen faktör haline geldi. 

Bununla birlikte kişiselleştirmenin ne şekilde yapılması gerektiği konusunda birçok farklı görüş söz konusu. Her kişiselleştirme eforu başarılı dönüşler ile desteklenmiyor. Doğru şekilde tasarlanmamış teklif dizinleri ya da otomasyon ile gönderilen mesajlar gibi genel geçer uygulamalar, gerçekten kişisel hissettirmemekle kalmıyor aynı zamanda müşterilerin kafasını karıştıran ve bir sonraki alışverişlerini etkileyecek çıktılara neden olabiliyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.