Re Pie Portföy, Getir'den kısmi exit yaptı

Getir’in, Getir Girişim Sermayesi Fonu (GSYF) ile ilk finansal yatırımcılarından olan alternatif yatırım fonu yönetim şirketi Re Pie Portföy, Getir GSYF’den kısmi satış yaptı.
Re Pie Portföy, Getir'den kısmi exit yaptı

2018 yılında ortalama 10 dakikada market ürünlerini kullanıcılarla buluşturan Getir’in, Getir Girişim Sermayesi Fonu (GSYF) ile ilk finansal yatırımcılarından olan alternatif yatırım fonu yönetim şirketi Re Pie Portföy, Getir GSYF’den yüksek kar elde etmek suretiyle kısmi satış yaptı.

Yaklaşık 35 milyon dolarlık satış işlemi gerçekleştirdi

Re Pie Portföy, hem Getir hem de yatırımcılarla yapılan görüşmeler sonucunda son şirket değerlemesi olan 7,55 milyar dolarlık seviyeden, yaklaşık 35 milyon dolarlık bir satış işlemi gerçekleştirdi. Bu satışla Getir’de yatırımcı olan iki fonun yatırımcılarına ödenecek rakam 275 milyon lira olacak. Re Pie, bu satıştan sonra sahibi olduğu geriye kalan şirket hisseleri için mevcut iki fonu ile yatırım sürecine devam edecek. Satış sürecinin tamamlanmasıyla birlikte Getir Fonu katılımcılarına 23 Ağustos 2021 tarihi itibariyle temettü dağıtımına başladı.

Toplam portföy hacmini 3,6 milyar liraya çıkardı

Yıl içinde yaptığı yatırımlar ile toplam portföy hacmini 3,6 milyar lira seviyesine çıkaran Re-Pie, öte yandan yeni girişimlerle görüşmelerini sürdürüyor. Şirket önümüzdeki dönem özellikle teknoloji ve yenilik odaklı iş modellerine yatırımlarını sürdürmeyi hedefliyor.

Re-Pie, iş modeli olarak start-up, scale-up ve halka arz (pre-IPO) aşamalarındaki şirketlere, fonları ile yatırım yapıyor. 2021 yılında yatırım yaptığı kimi şirketlerden kısmi satışlar yapacağını açıklayan Re-Pie Portföy üst yönetimi, hem risk sermayesi hem özel sermaye ölçeğinde yatırım yapmaya devam edeceklerini duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.