Apple çalışanları ayrımcılık ve taciz hikayelerini anlatmaya başladı

İşyerinde taciz ve ayrımcılığa maruz kalmış eski ve mevcut Apple çalışanları yeni bir platform oluşturdu. Platformun amacı, buna maruz kalmış kişilerin hikayelerini toplamak.
Apple çalışanları ayrımcılık ve taciz hikayelerini anlatmaya başladı

Apple Kadın Mühendislik Programı yöneticisi Ashley Gjøvik attığı tweet'lerle şirket içindeki cinsiyetçi, cinsel taciz, güvenli olmayan çalışma koşullarıyla ilgili endişelerini dile getirdiğini belirtmişti. Apple, ofiste yaşanan cinsiyetçi tavırlarla ilgili tweet atan kadın mühendislik programı yöneticisini idari izne çıkarmıştı. 

Son günlerde şirketin ismi taciz ve ayrımcılık olaylarıyla gündemden düşmüyor. Bugün konuyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.  İş yerinde taciz ve ayrımcılığa maruz kalan mevcut ve eski Apple çalışanları, hikayelerini paylaşabilecekleri bir platform oluşturuldu. Apple Too adı verilen platform, 15 eski ve yeni Apple çalışanı tarafından düzenlendi. Bu sabah web sitesini ve Twitter hesabı hayata geçirildi. Sekiz Apple çalışanı hikayelerini bu kanalla kamuoyuyla paylaştı. 

Web sitesindeki açıklamaya göre Apple'ın bu konularla ilgili olarak çok uzun bir süredir kamuoyunun incelemesinden kaçtığı iddia edildi. İşyerinde tanık oldukları veya deneyimledikleri adaletsizliklere karşı şirkete hesap vermesi ya da bunlarla ilgili düzeltme yapması için baskı yaptıklarını ifade edildi. Buna rağmen konuyla ilgili olumlu bir gelişme yaşanmadığı söylendi.

Bu hareket eski Apple çalışanları arasında da yankı buldu. 2018 yılında bu davranışlardan ötürü işten ayrılan Timnit Gebru, "Apple çalışanlarının örgütlendiğini görmek beni mutlu ediyor. Apple'ın hesap vermesinin zamanı geldi" diyerek konuyla ilgili memnuniyetini dile getirdi. Bir taraftan dün, salgın ile birlikte zor günler geçirdiğini söyleyen Tim Cook'un ise konuyla ilgili nasıl yorum yapacağı merak konusu oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.