API analitiği platformu Moesif, 12 milyon dolar yatırım aldı

San Francisco merkezli API analitiği girişimi Moesif, Craft Ventures liderliğindeki A Serisi yatırım turunda 12 milyon dolar yatırım aldı.
API analitiği platformu Moesif, 12 milyon dolar yatırım aldı

San Francisco merkezli API analitiği girişimi Moesif, Craft Ventures liderliğindeki A Serisi yatırım turunda 12 milyon dolar yatırım aldı. Tura girişimin mevcut yatırımcısı Merus Capital da katıldı. Bugüne kadar toplamda 15,5 milyon dolar yatırım alan Moesif, A Serisi'nde aldığı 12 milyon dolarla ekibini genişletecek. Bu kapsamda bilhassa mühendislik ve satış konusunda işe alımlar yapılacak. Aynı zamanda AR-GE konusunda da çalışmalar yapılacak.

2017 yılında eski Intel mühendisi Derric Gilling ve Zynga'nın eski yönetici yapımcısı Xing Wang tarafından kurulan Moesif, işletmelerin gelişmiş analitik yoluyla API getirilerini ölçmelerine yardımcı olan bir çözüm geliştirmeyi amaçlıyor. Ürün sahipleri, Moesif platformunu kullanarak geliştiricilerin kaydolması ve ilk API çağrısını yapması için geçen süre gibi etkinleştirmeleri izleyebiliyor veya bir müşteri bir API ile mücadele ettiğinde o kişiye proaktif olarak ulaşabiliyor.

Derric Gilling, Moesif'in binlerce ücretsiz kullanıcısının ve Deloitte, UPS gibi şirketler de dahil olmak üzere finans, sağlık teknolojisi, lojistik ve kurumsal yazılım endüstrilerinde faaliyet gösteren 60'tan fazla ücretli kullanıcısının, daha iyi ürün deneyimleri, raporlama ve iş akışları konusunda açık bir API platformu oluşturma vizyonuyla uyumlu olduklarını söylüyor.

Moesif'in kısa süre önce popüler API yönetimi satıcılarıyla ortaklık kurarak geliştiricilerin platformu üretime hızlı bir şekilde dağıtmalarını sağlamak için eklentiler sağladığını ve API ürünlerini geniş ölçekte sunmanın ticari zorluklarını çözmek için adımlar attığını da belirtelim.

Moesif'in şu anda 9 çalışanı bulunuyor. Şirketin gelirleri ise aylık bazda yüzde 20 oranında artış gösteriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.