Araç sahiplerini araba parçası tedarikçileriyle buluşturan pazar yeri Odiggo, 2.2 milyon dolar tohum yatırım aldı

Araç sahiplerini otomotiv parçaları ve hizmetleriyle buluşturan Mısır merkezli Odiggo, Y Combinator, 500 Startups ve Plug and Play Ventures'ın katıldığı tohum yatırım turunda 2.2 milyon dolar yatırım aldı.
Araç sahiplerini araba parçası tedarikçileriyle buluşturan pazar yeri Odiggo, 2.2 milyon dolar tohum yatırım aldı

Araç sahiplerini otomotiv parçaları ve hizmetleriyle buluşturan Mısır merkezli Odiggo, Y Combinator, 500 Startups ve Plug and Play Ventures'ın katıldığı tohum yatırım turunda 2.2 milyon dolar yatırım aldı. Tura Seedra Ventures, LoftyInc Capital ve Volta-Tucks CEO'su Essa Al-Saleh de katıldı.

Aralık 2019'da Ahmed Omar ve Ahmed Nasser tarafından Mısır'da hayata geçirilen Odiggo, araç sahiplerini servis ve onarımdan yıkama ve bakıma kadar sorunlarını çözebilecek servis sağlayıcılarla buluşturan bir pazar yeri olarak hizmet veriyor.

Platformda komisyona dayalı bir model kullanılıyor ve Odiggo, araç tedarikçilerinden her işlem için yüzde 20 gibi bir komisyon alıyor. Bu da tedarikçilerin veya araç servis sağlayıcılarının işine yarıyor çünkü platform, onların satışlarını artırmalarına ve daha fazla müşteriye etkin bir şekilde ulaşmalarına yardımcı oluyor. Zira Odiggo, bu komisyon karşılığında tedarikçilere pazarlama masrafı olmadan faaliyet gösterdikleri tüm ülkeyi kapsayan 7/24 bir şube sağlıyor.

Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan olmak üzere üç farklı pazarda, 50 binden fazla araç sahibi Odiggo kullanıyor. Şirket ayrıca doğrudan 300'den fazla satıcı, yani tedarikçi ile çalışıyor. Odiggo, salgının başlangıcından bu yana kullanıcı tabanının yüzde 200, satıcı sayısının ise bir önceki aya göre yüzde 40 arttığını iddia ediyor.

Şirketin CEO'su Ahmed Omar, yeni turda Odiggo'nun önceliğinin ekibini Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Mısır'da genişletirken tutarlı bir büyüme elde etmek olduğunu söyledi. Odiggo, yatırımın bir kısmını teknoloji ve gösterge paneli yazılımını geliştirmeye devam etmek için kullanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.