Cleantech girişimlerine yatırımcıların ilgisi yeniden artmakta

Son birkaç senede iniş çıkışlı bir grafik izleyen cleantech girişimlerine yapılan yatırımlar senenin ilk yarısında neredeyse 2019 senesinin toplamına erişti.
Cleantech girişimlerine yatırımcıların ilgisi yeniden artmakta

Sürdürülebilir bir çevre sağlamak için farklı teknolojileri kullanarak gelişimi planlayan şirketlerin oluşturduğu "temiz enerji" girişimleri ya da "cleantech"lerin sayısı az da olsa son dönemde aldıkları yatırımlarla önümüzdeki dönemde daha büyüyecek bir sektör olduğu düşünülüyor. 

Zaman içinde yeşil enerji, yenilenebilir enerji ya da geri dönüşüm gibi çevre dostu pratikler benzeri kavramlarla geçişli olarak kullanılan cleantech aslında çevreye duyarlı pratik ve teknolojileri kapsayan daha geniş bir konuyu ifade ediyor. Cleantech girişimlerine duyulan ihtiyaç birçok kategori ve alanda olduğu gibi COVID-19 salgını ile kendisini daha çok göstermeye başladı. Mevcut kaynaklardaki azalma belirtilerinin daha netleştiği, yeni bir gündelik yaşam tarzının benimsendiği ve geleceğe bakış açısının değiştiği yaklaşık son 2 sene ile birlikte konvansiyonel enerji üreticileri de daha az kullanılan enerjileri aktif hale getirmek için daha çok çaba harcamakta. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.