Bir CryptoPunks eseri satın alan Visa, NFT dünyasına adım attı

Ödeme teknolojisi devlerinden Visa, CryptoPunks'ın CryptoPunk 7610 adlı eserini satın aldı ve böylelikle NFT dünyasına adım atmış oldu.
Bir CryptoPunks eseri satın alan Visa, NFT dünyasına adım attı

Visa, yaklaşık 150 bin dolar karşılığında 3840 kadın karakterden biri olan CryptoPunk 7610'i satın aldığını açıkladı. Visa'nın kripto başkanı Cuy Sheffield, bu satın alımın Visa'nın ticaretin geçmişini, bugününü ve geleceğini çizebilen ve kutlayabilen eserler koleksiyonuna harika bir katkı olacağını düşündüklerini söyledi.

CryptoPunks, sahiplik kanıtıyla birlikte Ethereum blok zincirinde depolanan 10 bin benzersiz koleksiyon karaktere sahip. CryptoPunks, 2017 yılında Larva Labs tarafından hayata geçirilen orijinal NFT'ler olarak kabul ediliyor. Bu eserler için farklı karakterlerin 10 bin piksel sanat görüntüsünden oluşan bir koleksiyon demek mümkün. Her CryptoPunk kendi kişiliğine ve benzersiz özellik kombinasyonuna sahip. Visa'nın satın aldığı karakter de mohawk saçlı, yeşil gözlü ve ruj sürmüş bir kadın karakter. 

Şirket aslında token için ödenen 49.5 ETH'yi veya varlığın kendisini saklamaktansa güvenli kripto saklama, ticaret ve yönetim platformu Anchorage Digital ile iş birliği yaptı. Yeni lisanslanan Anchorage Digital, Visa için anlaşmayı kolaylaştırdı ve daha da önemlisi, bu yeni varlıklardan birini saklayan bilinen ilk ABD bankası oldu.

CryptoPunk 7610 satın alma duyurusu ile birlikte Visa, markaların ve işletmelerin NFT'leri ve potansiyellerini daha iyi anlamalarına yardımcı olmak amacıyla teknik bir NFT incelemesi de yayınladı. Cuy Sheffield, bunun Visa için NFT alanında bir başlangıç olduğunu söyledi. Sheffield, geliştiricilerin neler oluşturduğunu ve satıcıların, markaların ve platformların NFT ticaretiyle bağlantı kurmasına ve etkileşimde bulunmasına nasıl yardımcı olabileceklerini görmekten gerçekten heyecan duyduklarını söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.