Yapay zeka yatırımları ile birlikte yetkin çalışan kaynağı ve veri güncellemesine ihtiyaç var

Yapay zeka teknolojilerinin müşteri deneyimi tarafında etkin olarak kullanılması için gerekli araçlara yatırımla birlikte verinin doğru işlenmesi ve insan kaynağının iyi yönetilmesine öncelik verilmesi gerekiyor.
Yapay zeka yatırımları ile birlikte yetkin çalışan kaynağı ve veri güncellemesine ihtiyaç var

Yapay zekanın adaptasyonunda şirketlerin farklı birimleri arasında görüş ayrılıkları görülmekte. Yakın zamanda teknoloji ekiplerinin yapay zeka kullanımına çok sıcak bakmadığı ve buna karşı yatırım ihtiyacı olmakla birlikte tüm fonksiyonların bu şekilde çalışması konusunda henüz biraz geri planda kalındığını belirtmiştik. Salesforce tarafından yayınlanan senelik raporda ise pazarlama ve bununla ilgili birimlerin yapay zeka konusunda diğer departmanlara göre daha hevesli olduğuna yönelik bulgular var. 

Müşteri ile ilişki kurmanın oldukça değiştiği ve geçmişe göre farklılaştığı son dönemlerle birlikte dijital ortamdan beklentiler de arttı. Müşterilerin sadece ürün çeşitliliği açısından değil mobil ya da masaüstündeki deneyim bakımından bile göreceli de olsa da daha iyi bir durumda tercihlerini değiştirmekte zorlanmadıkları, daha rahat hareket ettikleri bir ortamda pazarlama ekiplerinin de işi eskiye göre daha zor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.