Apple, 2022'nin başına kadar uzaktan çalışmaya devam edecek

Apple, ofise dönme planlarını bir kez daha erteledi ve bu kez 2022'nin başına kadar normal faaliyetlere dönmeyi beklemediğini açıkladı.
Apple, 2022'nin başına kadar uzaktan çalışmaya devam edecek

Apple ve şirketin uzaktan çalışma konusundaki tutumu son dönemde bir hayli gündemimizde. Zira bu kapsamda çalkantılı söylemlerde bulunan şirket, bir süre önce çalışanlarını karşısına almıştı. Neler olduğunu kısaca hatırlayalım. Apple, çalışanlarının eylülden sonra hibrit modelde çalışmaya dönmelerini istemiş; fakat Apple çalışanları isyan etmiş ve hibrit çalışma konusunda Tim Cook'a itiraz etmişti. Çalışanlar, ofise dönmeye karşı çıktıklarını açıklayan bir yazı kaleme aldı. Apple ise bunu umursamadı ve hibrit çalışma modelinde ısrarcı olmaya devam etmişti.

Bunların ardından bazı çalışanların istifa ettiği, bazılarının da etmeyi düşündüğü bilgileri paylaşılmıştı. Üstelik son paylaşılanlara göre üst düzey yöneticilerden bazıları da şirketten ayrılmıştı. Şirketin uzaktan çalışma konusundaki tavrına karşı neredeyse 6 bin üyesi bulunan bir Slack kanalı oluşturulmuştu.

Apple'ın konuyla ilgili nasıl bir yol izleyeceği bir süredir merak konusuydu. Ancak şimdi paylaşılan bilgilere göre teknoloji devi, ofise dönme planlarını bir kez daha erteledi ve bu kez 2022'nin başına kadar normal faaliyetlere dönmeyi beklemediğini açıkladı. Bloomberg'ün haberine göre şirketin geçtiğimiz gün çalışanlarına ofise dönüşün Ocak 2022'ye ertelendiğini doğrulayan yeni bir not gönderdiği iddia edildi. Bu kararın alınmasındaki neden ise artan Covid-19 vakaları olarak açıklandı. 

Sonuç olarak Covid-19 varyantları gün geçtikçe daha fazla insana bulaşıyor ve bu da birden fazla şirketin normale dönme planlarını yeniden gözden geçirmesine neden oldu. Aslında ekim ayında çalışanlarını ofise çağıran Apple da bu kapsamda 2021'in sonuna kadar evden çalışmaya devam edecek. Küresel teknoloji devlerinin ofislere ne zaman döneceğine buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.